Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Nijmeegse politiek wil pauzeknop voor inwoners die diep in de schulden zitten: ‘We moeten stress voorkomen’

NIJMEGEN - Nijmegenaren met schulden die bij de gemeente aankloppen voor financiële hulp, moeten zo snel mogelijk een schuldenpauze kunnen krijgen. Daarvoor pleit het overgrote deel van de Nijmeegse gemeenteraad.

5 reacties

 • Davi van Reuler

  1 maand geleden
  Over het algemeen ontstaan schulden door boven je stand te leven . Er zijn uitzonderingen , beslissingen van buiten af . Arbeidsongeschikt raken . Ontslagen worden zonder eigen schuld . Maar een overgrote groep leeft boven zijn haar stand. Doen veel op krediet . Openen geen post of mails en nemen geen contact op met schuldeisers incasso bureaus etc en dan loopt het op . Ook de groep die het niets kan schelen. Kijk dus hoe het ontstaan is sommige verdienen geen pauze . Maar sommige wel
 • Jan Zomers

  1 maand geleden
  We hebben weinig hoop dat dit de komende jaren zal verbeteren.
 • H.E.M. Arts

  1 maand geleden
  Meer dan 53000 euro's betalingsachterstand. Dat is niet niks. Ik zou graag eens een specificatie zien van deze gemiddelde schuld van 53.902 euro's bij elf schuldeisers en ook vermeld zien waarom deze is ontstaan?
 • jan doed

  1 maand geleden
  Dit is weer eens een typische ,door emoties ingegeven reactie van de politiek. Krijg je een schuld door overmoedig gedrag of door foute beslissingen of kun je er gewoon niks aan doen? Dat speelt allemaal mee en daarom moet je inzicht hebben en niet zomaar iets roepen. Daarbij zijn de huidige financiële problemen iets landelijks en moet de nationale overheid beleid maken en niet de lokale popie jopie politicus
 • Marco Adriaan

  1 maand geleden
  Klinkt sympathiek, maar is weer enorm kortzichtig. Er is een onderscheid te maken in schuldeisers. Sommigen kunnen "wel wat lijden", maar er kunnen ook wel eens kleine zelfstandigen tussen zitten die zelf ook moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. De gemeente beslist dus zomaar dat die mensen dan maar (nog) langer op hun geld moeten wachten...... dat kan ook heel veel stress bij die kleine zelfstandige opleveren (of erger). Ik vind het dus iets te gemakkelijk "scoren" met zo'n voorstel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen