Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Nijmeegse politiek wil wel, maar kan niets tegen taxidienst Uber doen

NIJMEGEN - Sinds de komst van taxidienst Uber in Nijmegen is de sfeer behoorlijk grimmig tussen de taxichauffeurs. Ze zien het als oneerlijke concurrentie. De vakbond FNV wil dat de lokale politiek zich ermee bemoeit. Het is alleen de vraag of politiek Nijmegen iets tegen Uber kan doen.

15 reacties

 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  Uber is helemaal geen slavernij, die mensen willen de autokosten een beetje drukken door er geld mee te verdienen, prima toch! Vrijheid blijheid.
 • Christiaan Dijkstra

  1 maand geleden
  Slavernij? Men rijdt Uber vaak omdat ze het leuk vinden om te rijden, dit naast hun andere baan en om een extra zakcentje bij te verdienen. Dat het niet veel schuift, dat is van tevoren al bekend. Als ik al een te dure taxi pak, dan geen fooi omdat het mij te duur is, maar een fooi bij een Uber zal ik dan eerder doen. Ben ik goedkoop van A naar B. en is de chauffeur ook blij met een paar euro extra.
 • Christiaan Dijkstra

  1 maand geleden
  @Tom Hond, U vergist zich met UberPop, dat is in Nederland verboden. De Uber zoals wij in Nederland kennen moeten weldegelijk aan allerlei regels voldoen voordat de chauffeurs de weg op mogen.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Wat een onzin over slavernij: In de eerste steden konden de chauffeurs wellicht verrast zijn door de voorwaarden. Nijmegen is echter niet meer de eerste. Degenen die daar voor Uber kiezen, konden dus goed weten waar ze mee in zin gaan. En voor nuilers betreffende de kosten van een taxibedrijf: Er is ongetwijfeld een markt voor een chauffeur in een zwart pak en een rit in een kitscherige Mercedes, maar er is ook een markt die ok zijn met een rit in een Renault en chauffeur in jeans en overhemd.
 • Tom Hond

  1 maand geleden
  @Carel van ‘t Zand als taxibedrijven aan alle wetten en regeltjes en eisen moeten voldoen en uber niet dan is de keuze snel gemaakt dan ga je voor uber werken en heb je al die regels en wetten niet en iedereen blij.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.