Nijmegen was zeer gastvrij voor zo'n drieduizend vluchtelingen in de winter van 2015/2016. Zij werden destijds opgevangen in een tentenkamp op Heumensoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen was zeer gastvrij voor zo'n drieduizend vluchtelingen in de winter van 2015/2016. Zij werden destijds opgevangen in een tentenkamp op Heumensoord. © Flip Franssen

Nijmeegse politiek wil ‘zo snel mogelijk’ kindvluchtelingen uit Griekenland opvangen

NIJMEGEN - Nijmegen moet zo spoedig mogelijk onderdak bieden aan minderjarige vluchtelingen uit Griekenland. Dat wil een meerderheid van de gemeenteraad. Waar en hoeveel kinderen moeten worden gehuisvest, is nog onbekend. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol heeft het laatste woord.

Het gaat om jonge vluchtelingen die gestrand zijn in opvangkampen aan de Grieks-Turkse grens en op eilanden als Lesbos . In oktober vroeg Griekenland Europese landen al om hulp bij de opvang van in totaal 2500 alleenstaande kinderen.

Nederland is daar nog niet op ingegaan.  Daarom nemen behalve Nijmegen nu ook steden als Amsterdam, Leiden en Groningen het heft in eigen hand. 

,,Als de regering niets regelt, geven we zelf een signaal af. Het liefst laten we een deel van die kinderen zo snel mogelijk komen”, zegt Nijmeegs raadslid Jeanine Brummel-Ahlaloum. Haar GroenLinks-partij nam samen met de PvdA het initiatief om als stad ‘een groot hart te tonen’ voor de Griekse vluchtelingen. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.