Volledig scherm
Wout Pennings

Nijmeegse popgitarist Wout Pennings overleden

NIJMEGEN - De Nijmeegse popgitarist Wout Pennings (64) is in de nacht van donderdag op vrijdag in een Nijmeegs ziekenhuis overleden. Dat is vrijdagochtend bekend geworden.

Wout Pennings is bekend van zijn samenwerking met Frank Boeijen en de Nijmeegse fado-groep Quatro Ventos.

Frank Boeijen
Pennings begon op 7-jarige leeftijd met gitaarspelen. In 1971 richtte hij de countryrockband Country Road op. In 1977 kwam hij in contact met Frank Boeijen. Nog in datzelfde jaar namen zij samen een lp op. Later werkt Pennings als begeleider van onder andere Lenny Kuhr, Kaz Lux en Rob de Nijs.

Fado
Hij speelde jarenlang Griekse muziek om zich daarna op de Portugese fado te richten. Met de door hem in het leven geroepen band Quatro Ventos speelde hij fado-muziek. Met die groep speelde hij jarenlang in het Portugese restaurant Oporto in Nijmegen.

Op 28 januari 2008 kreeg hij de Zilveren Waalbrugspeld voor zjin jarenlange inzet voor de muziekwereld in Nijmegen.

Volledig scherm
Ter gelegenheid van Wout Pennings laatste optreden met Quatro Ventos. Lux Theater, te Nijmegen d.d. 8-1-2012. Camera en Montage door Mirek Vermeulen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.