Enkele dagen nadat er rood-witte markering was aangebracht op het viaduct onder de Oversteek door, reed zich toch weer een vrachtwagen klem.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele dagen nadat er rood-witte markering was aangebracht op het viaduct onder de Oversteek door, reed zich toch weer een vrachtwagen klem. © DG

Nijmeegse raad eist snelle oplossing voor berucht viaduct waar chauffeurs zich telkens klemrijden

NIJMEGEN – Er moet snel een oplossing gevonden worden voor de herhaalde ongelukken bij het lage viaduct van De Oversteek. Vrachtwagenchauffeurs rijden zich regelmatig vast omdat hun auto te hoog is. Een meerderheid in de gemeenteraad wil niet wachten tot 2023 als er een nieuwe Laan van Oostindië door Nijmegen-West loopt. Het doorgaand verkeer wordt dan automatisch via een andere route de stad in en uit geleid.

18 reacties

 • Mark Pier

  1 week geleden
  Chris en Pedro, er is een navigatiesysteem voor grote voertuigen, Tom Tom Truck. Die stuurt de chauffeur niet langs viaducten of bruggen en over andere wegen waar trucks niet mogen komen. De betere chauffeurs hebben dit systeem.
 • Pedro Kantor

  1 week geleden
  @Chris, misschien Google en TomTom iedere keer de rekening sturen? Net zolang totdat ze het doorkrijgen? Maar het ligt toch echt voornamelijk aan de chauffeurs die zich meer laten leiden door hun navigatie en totaal niet meer door hun eigen inzicht. Geen genade, zelf de rekening betalen! Route navigatie is handig, maar niet zaligmakend. Je zal toch zelf ook nog moeten opletten.
 • Chris Toorop

  1 week geleden
  Hoe moeilijk kan het zijn om met Google, TomTom en andere navigatiediensten in contact te komen om hun route aan te passen, zodat het verkeer deze onderdoorgang mijdt. En hoogtebalk ervoor, het blijft gezegd.
 • Harrie Nak

  1 week geleden
  Tenenkrommdhoe slecht de reaguurders hier geïnformeerd zijn. @ Anneke Dijk en @Tinus Aartsen nee het is veen ontwerp of denkfout. Het is ontworpen als fiets/voetgangers doorgang, maar wordt tijdelijk gebruikt als volledige doorgang. Uitdiepen is dus geen optie @REJGM Wichers en @Jos de Haas wan dan ligt er zometeen een fietspad met een kuil er in. En @Jos Grote Punt: misschien moet je er eerst even gaan kijken. Die 50 meter heb je niet, aan beide kanten heb je max 5 á 10 meter
 • Pip. O Daniels

  1 week geleden
  Het ligt toch vooral echt aan de chauffeurs. Na dat soort brokken rijbewijs invorderen en teruggeven na 10 extra rijlessen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.