Volledig scherm
© ROC

Nijmeegse ROC-studenten wachten tevergeefs op hun examenuitslag

NIJMEGEN - Geslaagd of niet? Studenten van het ROC Nijmegen zouden donderdagmiddag een telefoontje krijgen met de uitslag. Maar dat telefoontje kwam niet. Er waren, zo bleek vrijdag, technische problemen bij het examenbureau. Nu moeten de studenten nog een weekeindje nagelbijten. Maandag, belooft het ROC, weten ze of ze wel of niet geslaagd zijn.

Het raakt vijftien studenten van de opleiding elektrotechniek van het ROC.

'Weet je al wat?, weet je al wat?' Studenten kregen donderdagmiddag  appjes van zenuwachtige vaders, moeders, zussen, broers, vrienden. Tussen 13.00 en 17.00 uur zou het verlossende telefoontje komen, had het ROC beloofd. Maar na 17.00 uur wisten ze nog niks. 

Bizarre avond

Wat volgde was een bizarre avond voor de studenten en hun familie. Opa's, oma's, tantes en ooms, vrienden en vriendinnen die waren uitgenodigd voor een feestje 's avonds. Met taart op tafel, het bier al koud. Maar een feestje kon het niet worden. De cadeautjes bleven ingepakt. ,,Een enorme teleurstelling’’, zeggen ze.

Pas rond acht uur kwam er een mailtje van het ROC met excuses. Een dag later blijkt wat er is misgegaan. ,,De resultaten van de examens kwamen niet uit de computer’’, zegt een woordvoerster. Het examenbureau had dit op tijd moeten melden. ,,Het examenbureau dat formeel vaststelt wie wel en niet is geslaagd, was echter niet op de hoogte van de afspraak dat studenten die middag de uitslag zouden krijgen’’, aldus de woordvoerster. 

Excuses

Pas toen betrokken docenten gingen bellen  -'We zitten te wachten op de uitslag'-  is het ROC de studenten gaan  informeren.  Een van de betrokkenen: ,,'s Avonds om acht uur kwam een mailtje van de school. Met excuses. En dat wellicht morgen (vrijdag) de uitslag zou komen. Toen zijn we maar naar het café gegaan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.