Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © Jeroen Nissen

Nijmeegse school waarschuwt ouders voor gebruik van xtc en coke door scholieren

oproepNIJMEGEN - Op het Montessori College in Nijmegen leven zorgen over drugsgebruik onder jongeren in coronatijd. Harde cijfers over het gebruik zijn er niet, maar de rector krijgt te veel signalen dat meer jongeren op school en in hun vrije tijd drugs gebruiken dan voor corona.

12 reacties

 • Dave Kelders

  2 maanden geleden
  @Jan Jans.... Legaliseren is de oplossing zeg je? Check even de feiten van het vrij verkrijgbaar zijn van lachgas even... En als je hard drugs legaliseert, doe je dat dan voor 18+ of gelijk voor iedereen? Want een kind heeft veel aan het gebruik van hard drugs..... Laat me niet lachen met je legaliseren....
 • Jan van Lent

  2 maanden geleden
  Het begint allemaal thuis. Geen opvoeding, andere normen, gescheiden ouders, opgroeien in armoede. Daar ligt de oplossing.
 • henk Willemsen

  2 maanden geleden
  Dit is geen nieuw probleem op de Montessori. Werd echter niet serieus naar gehandeld. Dat er in drugs gehandeld is, gebeurt al een zeer lange tijd. Jammer dat Berni daar nu pas hier serieus aandacht aan schenkt.
 • Dirk de Vries

  2 maanden geleden
  @janjans. Educatie..... dat hebben we misschien wel teveel gedaan. 25 jaar geleden was het tijdens het conservatieve tijdperk lang niet zo wijdverbreid als nu. Zeg maar waardoor het komt. En legaliseren.... met alcohol hebben we als legale drug al problemen zat lijkt mij. Als een politicus , die ook nog eens populair onder jongeren is, zichzelf een sukkeltje vindt dan kun je praten wat je wil je op school, maar het helpt geen ene moer (zoals blijkt helaas).
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  @Jan Jans. Ga toch weg met je educatie… Er is meer dan genoeg educatie en je ziet wat er van komt. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Deze jeugd kan niks meer hebben. Ze zijn opgevoed in de utopische maakbare wereld waar je uniek bent en alles kunt bereiken. De realiteit is dat als het perfekte plaatje niet klopt ze meteen instorten. Maak de jeugd weerbaar door ze ook eens het woord NEE te leren. Er is niks mis met conservatisme.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.