Volledig scherm
Angela van Lierop samen met haar vader bij de enorme berg sinterklaascadeau's. © Bert Beelen

Nijmeegse speelt sint voor arme kinderen

NIJMEGEN - Tientallen kinderen van Nijmegenaren met een minimuminkomen die geen geld hebben voor een sinterklaascadeau, kunnen dit weekend toch cadeautjes verwachten. Vrijwilligster Angela van Lierop, beheerster van de Facebookgroep ‘Gratis kun je elkaar helpen’, houdt zaterdag namelijk een sinterklaasmiddag in de Wijkfabriek Wolfskuil aan de Nieuwe Nonnendaalseweg.

Daar deelt ze aan 48 gezinnen sinterklaaspakketten uit.

Onvergetelijke middag
De pakketten heeft de Nijmeegse samen met haar ouders samengesteld. Het enige dat de Nijmeegse wil zien is ‘een grote lach op het gezicht van de kinderen’. „Ik hoef er niks voor, wil de kinderen gewoon een onvergetelijke middag geven. Ieder kind verdient cadeautjes en lekkernijen in deze tijd.” De pakketten bestaan vooral uit tweedehandscadeaus en snoepgoed. Ook heeft ze veel donaties gekregen.

Voedselbank
Met de actie richt Van Lierop zich op kinderen van gezinnen die klant zijn van de Voedselbank of net niet aan de eisen van die bank voldoen. Zelf is ze daar ook klant en ze vindt dat er te weinig extra’s worden geboden rond de feestdagen. Daarom houdt ze ook op 27 december een kerstdiner voor minima in de Wijkfabriek. „Je krijgt meestal niet veel meer dan normaal. Jammer, want juist in deze tijd is het wenselijk om wat extra te krijgen.”

Vrachtwagens
Volgens voedselbankvoorzitter Hubert Hendriks is het ‘grote onzin’ dat de Voedselbank weinig extra’s biedt in december. „Vrijdag komen er drie vrachtwagens met sinterklaasspullen. Die worden verdeeld over de vestigingen. Op 16 december delen we kerstpakketten uit en op 23 december vullen we het normale aanbod aan voor de kerst. Andere initiatieven juichen we natuurlijk wel van harte toe.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.