Volledig scherm
Een biertje op de bar. © ANP

Nijmeegse sportclubs worstelen met alcohol in kantine

NIJMEGEN - Sportverenigingen hebben er moeite mee om in de sportkantine geen alcohol mee te geven in de sportkantine. De verenigingen weten dat het niet mag, maar vinden de uitvoering van het alcoholverbod lastig.

Dat zeggen bestuursleden van Nijmeegse sportverenigingen.

Fout in
De gemeente controleerde in het weekeinde van 5 en 6 november bij negen sportclubs op het schenken van alcohol aan minderjarigen. Zeven daarvan gingen de fout in. „We zullen ze er nog een keer van moeten overtuigen dat ze zich aan de wet moeten houden”, zei burgemeester Bruls in De Gelderlander. Volgens de verenigingen is de overtuiging helemaal het probleem niet. De uitvoering van de regels wel.

Geen politieagent
Dat is bijvoorbeeld zo bij voetbalvereniging Sport Club Excelsior Nijmegen. „Natuurlijk letten we goed op. Maar we zijn niet opgeleid voor politieagent. En bovendien: ga er maar eens aan staan als er in de rust tussen de 100 en 150 mensen aan de bar staan en je bent met twee vrijwilligers. Ik kan me voorstellen dat er dan een te jong iemand door heen kan glippen. Die controleurs zien er ook bewust jong uit hoorde ik laatst”, zegt bestuurslid Jos Joosten. Er werd overigens geen overtreding geconstateerd.

Lees het hele verhaal in De Gelderlander van vrijdag 18 november, editie Nijmegen, of in de online editie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.