Volledig scherm
PREMIUM
Straatpastor Lucy Geertman gaat elke zondag voor in een viering in de kapel aan de Kroonstraat. Na de viering is er een gezamenlijke maaltijd. © Flip Franssen

Nijmeegse straatpastor Lucy: ‘Dit is een moeilijke tijd voor daklozen’

NIJMEGEN - Lucy Geertman is de nieuwe straatpastor van Nijmegen. Ze breekt een lans voor de zwevers, de ongezienen, die óók behoefte hebben aan warmte.

De tijd rond kerstmis en oud en nieuw is een lastige tijd voor dakloze mensen. En niet alleen omdat het koud, nat en donker is. Maar omdat we het gezellig maken thuis en elkaar opzoeken. Dat doet zeer als je niks hebt en eenzaam bent, zegt Lucy Geertman, de nieuwe straatpastor van Nijmegen.

,,Het is in de stad gezellig met al die lichtjes. Op tv zie je reclames voorbijkomen waarin families het gezellig hebben met elkaar. Voor iemand die in een tentje in de Ooijpolder slaapt en geen gezellige kerstboom heeft en geen familie waar hij naartoe kan, komt dit dubbel zo hard aan. Ook mensen die uit het buitenland komen, hebben het in deze tijd moeilijk’’, vertelt Geertman (net 55), sinds deze zomer in dienst bij Het Kruispunt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.