Waalstranden in NIjmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Waalstranden in NIjmegen. © Paul Rapp

Nijmeegse student Laura schrijft open brief aan Bruls: ‘Heropen 's avonds de essentiële Waalstranden’

NIJMEGEN - Heropen de Waalstranden ’s avonds laat en ’s nachts. Dat verzoekt de Nijmeegse student Laura Stalenhoef in een open brief aan burgemeester Hubert Bruls. Volgens de student zijn de Waalstranden ‘essentieel’ als uitlaatklep voor jongeren.

25 reacties

 • J le Blanc

  1 jaar geleden
  Hahahaha, de Waalstranden zijn volgens deze studente "een essentiële uitlaatklep" voor jongeren. Haha, heel erg bedankt voor het lachen, Laura. Maar nu serieus: hoe weinig moet je in het leven hebben meegemaakt om dit soort uitspraken te kunnen doen? Hoe naïef en wereldvreemd ben je als je meent dat je levensvreugde afhangt van het kunnen zuipen en blowen op een Waalstrandje? Maar goed: hand in eigen boezem. Wij hebben onze kinderen zó verwend, dat ze geen enkele tegenslag aan kunnen(/willen..).
 • Pip. O Daniels

  1 jaar geleden
  Net een stel.kleine kinderen....
 • Peter Schuurstra

  1 jaar geleden
  Helaas zijn we doorgeslagen met 'opkomen voor jezelf' en hebben we allemaal een 'te dikke ik'. Egoïsme is de norm met een vleugje narcisme. Logisch dat je dan geen rekening wilt houden met de ander. De wereld draait immers om jou.
 • Hettie

  1 jaar geleden
  @Carel. Ik kan het niet beter verwoorden. Je hebt helemaal gelijk.!
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Het grootste verschil tussen toen en nu is het levenslange gepamper en de overdreven aandacht waaraan deze jeugd (incl.Laura) blootgesteld is. Kinderen die vanaf de luier al mee mochten praten: wil je dit of wil je dat? Overal waar ze zijn moet en zal de omgeving ‘meegenieten’ van gegil, drugs, gedreun en troep. Nu blijkt dat de maatschappij bepaald niet geniet van het gedrag van deze jeugd valt het kwartje misschien? (Wij lieten onze ouders niet ‘meegenieten’, we keken wel uit....)

In samenwerking met indebuurt Nijmegen