Volledig scherm
Myrna Reinhard. © Studentenvereniging Ovum Novum

Nijmeegse studente Myrna (24) geëlektrocuteerd onder douche in Vietnam

NIJMEGEN - Een 24-jarige geneeskundestudente uit Nijmegen is deze week tijdens haar reis door Azië omgekomen bij een ongeval in Vietnam. Dat bevestigt een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij werd geëlektrocuteerd onder een douche van een hostel in de Vietnamese kustplaats Hoi An, waar veel backpackers verblijven. 

Het gaat om de 24-jarige Myrna Reinhard, masterstudente geneeskunde en een geliefd lid van de Nijmeegse studentenvereniging Ovum Novum.

De stroomstoot was zo ernstig, dat de Nijmeegse daaraan overleed. ,,Wij staan in contact met de familie van de omgekomen vrouw. De ambassade verleent de familie consulaire bijstand”, aldus de woordvoerder van het ministerie. Het gaat om een ongeval, benadrukt hij. 

Grote leegte

De studentenvereniging treurt om het plotse overlijden, zo laat het bestuur van Ovum Novum weten op de website. ‘Myrna was lief, betrokken en zette zichzelf altijd in voor een beter studentenleven voor Nijmegen en heel Nederland. Met haar mooie lach stal ze iedereens harten en haar plotselinge overlijden laat een grote leegte achter in onze vereniging. We zullen haar ontzettend missen en de herinneringen aan wie ze was altijd levend houden. We wensen haar familie en vrienden heel veel sterkte en kracht toe.’

Myrna was dus zeer actief in het studentenleven. In Nijmegen, maar ook op landelijk niveau. Zo was zij behalve bij Ovum Novum actief bij de Medische Faculteits Vereniging Nijmegen (MFVN) en bij de medezeggenschap. Landelijk was ze actief als bestuurslid bij De Geneeskundestudent, dat de belangen behartigt van geneeskundestudenten in Nederland. Eerder zette ze zich in voor de Landelijke Kamer van Verenigingen, dat opkomt voor de belangen van studentenverenigingen in Nederland.

 In de wachtkamer van het Studenten Informatiepunt (StIP) is een herdenkingsplek ingericht in de wachtkamer. ‘Mocht je behoefte hebben om bij dit verlies stil te staan en een laatste groet achter te laten, dan ben je daar van harte welkom', laat de Studenten Organisatie voor Onderwijs en Studie weten. 

Quote

Met haar mooie lach stal ze iedereens harten en haar plotselin­ge overlijden laat een grote leegte achter in onze vereniging. We zullen haar ontzettend missen en de herinnerin­gen aan wie ze was altijd levend houden.

Ovum Novum

Vertrouwenspersonen

Bij studievereniging MFVN zijn studenten eveneens welkom om in de verenigingskamer te praten over het verlies. De vereniging heeft twee vertrouwenspersonen aangewezen, waar studenten laagdrempelig terecht kunnen om over de gebeurtenis te praten. Ook zijn de studieadviseurs van de studie geneeskunde beschikbaar om over het verlies te praten.  ‘Myrna was zeer geliefd onder velen van ons. Wij willen de familie, vrienden en naasten van Myrna heel veel sterkte toewensen', schrijft de MFVN op haar website

In welk hostel de studente verbleef en of daar nog meer Nederlanders verblijven, is onduidelijk. Hoe het kan dat de studente onder de douche onder stroom kwam te staan, is ook niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.