Volledig scherm
De skypebijeenkomst met Shia LaBeouf. Foto: Nick Vermeer

Nijmeegse studenten skypen met Shia LaBeouf

NIJMEGEN - Studenten van de Radboud Universiteit hebben tijdens een college cultuurtheorie van Timotheus Vermeulen de kans gekregen om te skypen met de beroemde acteur Shia LaBeouf. Dat gebeurde dinsdagmiddag in een collegezaal in het Thomas van Aquinogebouw in Nijmegen.

LaBeouf (facebook) hield een presentatie over het metamodernisme. Die was ook via twitter te volgen met de hashta #metamodernisme.

Verrassing
De skype-ontmoeting met de acteur die onder meer in de films Transformers, Disturbia, Nymphomaniac en Indiana Jonesfilms speelde, was een complete verrassing voor de studenten. Docent/filmwetenschapper Vermeulen had de skypesessie niet aangekondigd omdat het welslagen ervan niet zeker was. Vermeulen: "We wisten niet of Shia de moeite zou nemen om in Los Angeles om 05.30 uur op te staan om met ons te skypen. Maar hij deed het toch. Hij zag er op het scherm zelfs wakker uit."

Performance
Het contact met de acteur kwam tot stand door diens interesse in metamodernisme. Vermeulen: "Hij heeft al eens eerder een performance gedaan die met metamordenisme samenhing. Wij hebben nu een tekst voor hem geschreven die hij presenteerde tijdens zijn skype-performance. Daarin lieten we hem vertellen dat het metamodernisme een beschrijving geeft van de culturele trends zonder een manifesto te zijn."

Tegenovergestelde
"Nadat hij onze tekst had gelezen, gaf hij nog een andere tekst ten beste waarin hij juist het tegenovergestelde beweerde: metamodernisme is een manifesto. Erg grappig." Rechtstreeks skype-contact met de ongeveer 60 studenten die in de collegezaal waren, kwam niet tot stand.

Vermeulen: "Shia deed zijn performance online en live en daarna werd de verbinding weer verbroken. Met de studenten hadden we daarna heel wat om te bespreken. De verrassing was geslaagd."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Nijmegen - ‘Heeft u nog drugsafval?’Een ludieke actie, maar met een bloedserieuze ondertoon. De Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66, vraagt met de actie aandacht voor het dumpen van drugsafval rondom Nijmegen. Ze willen dat de overheid een plek inricht waar criminelen anoniem hun afval van de XTC-productie kunnen achterlaten. Maar eerst moeten de jonge democraten hun partij daarvan nog overtuigen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.