Volledig scherm
Supermarkt Jan Linders aan de Frankrijkstraat in Lent. © Paul Rapp

Nijmeegse supermarkten willen alle dagen open van 6.00 tot 22.00 uur

NIJMEGEN - Verruim de openingstijden in de stad zodat supermarkten alle dagen van het jaar van 6.00 tot 22.00 uur geopend kunnen zijn. Dat moet dan ook gelden voor beide paas-, pinkster- en kerstdagen. Vertegenwoordigers van Jan Linders, Albert Heijn en Jumbo hebben woensdagavond een dringend beroep gedaan op de gemeenteraad van Nijmegen op de winkeltijden flink te verruimen, met name voor zon- en feestdagen. 

,,Wij zijn de enige supermarkt in Lent en zien het als een struikelblok dat we op zondag pas om 12.00 uur de deuren mogen openen”, volgens filiaalmanager Jacco Dijkema van Jan Linders in Lent. ,,Ook klanten vragen erom. Ik heb ervaring met ruimere openingstijden in Gennep: daar zijn klanten en personeel zeer tevreden over de lange zondagen.”

Goede Vrijdag

,,We zien dat veel klanten uitwijken naar omliggende gemeenten als Elst, Arnhem en Wijchen”, volgens filiaalhouder Robert Bouwman van Albert Heijn in het centrum, namens als AH-filialen in de stad. In die gemeenten mogen de winkels wel op zondagochtend open zijn. Bouwman pleit niet alleen voor ruime openingstijden op zon- en feestdagen maar ook op herdenkingsavonden als Goede Vrijdag. De winkels moeten dan om 19.00 uur sluiten. ,,Heel veel klanten snappen niet dan we dan dicht zijn”, volgens Bouwman. ,,Op zo'n avond moeten we dat soms aan zo'n drie- tot vijfhonderd mensen uitleggen.” Verder wil hij een extra ruime openstelling voor supermarkten in het centrum: tot 23.00 uur.

Filiaalmanager Simon Rozendaal van Jumbo wees er op dat medewerkers in de rij staan om op zondagen te werken. Ze krijgen op die dagen 200 procent van hun salaris. 

Quote

Op Goede Vrijdag moeten we drie- tot vijfhon­derd keer uitleggen dat we al om 19.00 gesloten moeten zijn

Robert Bouwman, Filiaalhouder AH Nijmegen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.