Het stadhuis van Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadhuis van Nijmegen. © DG

Nijmeegse trouwambtenaar: ‘Bruiloft met dertig aanwezigen is uitlokking’

NIJMEGEN - Trouwambtenaar Sacha Bucciarelli vindt het absurd dat gemeenten, waaronder Nijmegen, nog altijd huwelijken met daarbij maximaal dertig aanwezigen toestaan. ,,Uitlokking”, noemt ze het. Ze heeft zich ziek gemeld.

12 reacties

 • Jong

  3 jaar geleden
  Als klokkenluider zal je wel gestraft worden door de overheid, let op dat je naar buitentreed met je bevindingen dat vinden ze niet leuk. Succes Sacha.
 • KermitArnhem

  3 jaar geleden
  Deze trouwambtenaar heeft vokkomen gelijk. Nu aan de kant gezet door bureaucraten die regels volgen en zelf niet nadenken.
 • Theo

  3 jaar geleden
  Doordraven ja. Totdat je net als ik in regio Uden / Boekel werkt en je alle ellende ziet, overvolle spoedeisende hulp, elke dienst 5-6 schouwingen, en al het verdriet wat erbij komt. Dan besef je waar dit allemaal over gaat en dat heeft deze mevrouw heel goed door. Ik vind het misselijk makend dat deze vrouw ernstig plichtsverzuim wordt verweten voor het ventileren van een mening die wetenschappelijk gezien ook gewoon klopt. Hoe kan de gemeente beweren dat 30 man bij elkaar geen extra risico geeft als aangetoond is dat mensen asymptomatisch en besmettelijk kunnen zijn? Dan is dat toch een feit
 • I Hendriks

  3 jaar geleden
  Neem een voorbeeld aan Amsterdam en Rotterdam, lijkt me logisch. Uitstel kan ook naar een later tijdstip, tenzij er dringende redenen zijn. Feestje vieren zit er toch niet in.
 • Elisabeth

  3 jaar geleden
  Een intelligente lockdown vraagt volgens mij om een gezond portie verstand. En als voorkomen beter is en genezen in sommige gevallen onmogelijk, laten we dan zoveel mogelijk onnodig risico uitsluiten. Vier dat feestje straks met alles erop en eraan! Feest omdat je getrouwd bent en omdat het weer kan!