Hoogleraar Sterrenkunde Heino Falcke.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar Sterrenkunde Heino Falcke. © Rolf Hensel

Nijmeegse universiteit: zonde dat zwarte-gatonderzoeker geen geld krijgt

Nijmegen - De Radboud Universiteit betreurt het dat de Nijmeegse astronoom Heino Falcke geen geld krijgt voor vervolgonderzoek naar zwarte gaten. D66 heeft inmiddels over de kwestie Kamervragen gesteld aan de minister.  

3 reacties

 • EvilAdmin

  2 jaar geleden
  Nederlandse topwetenschap is net als betaald voetbal. De universiteiten spelen zich er graag mee op de internationale kaart, maar net als in het betaald voetbal gaan de toptalenten naar het buitenland want daar is het grote geld. En nou maakt het in het voetbal niet veel uit, dat is maar entertainment, maar als onze slimste mensen aan buitenlandse universiteiten gaan werken gaan daar de grootste ontdekkingen en de maatschappelijke opbrengsten van plaatsvinden. 
 • Abc

  2 jaar geleden
  Falcke heeft zijn zin, aandacht vd pers, kamervragen, misschien gaat ie wel naar de US, maar hier is het ook fijn (waarschijnlijk HEEL MISSCHIEN)... You win some, you loose some...
 • LonnekeJ94

  2 jaar geleden
  Het is wel iets meer dan ‘zonde’.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  10

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.