Rob Marrevee met zijn oudste zoon Zenebe op het Waalstrand in Lent, vlakbij hun huis in Nijmegen-Noord. Zenebe heeft een foto van zijn jongere broertje Jarra vast - die verblijft tijdens het interview op Malta. Beiden werden 21 jaar geleden geadopteerd uit Ethiopië.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Marrevee met zijn oudste zoon Zenebe op het Waalstrand in Lent, vlakbij hun huis in Nijmegen-Noord. Zenebe heeft een foto van zijn jongere broertje Jarra vast - die verblijft tijdens het interview op Malta. Beiden werden 21 jaar geleden geadopteerd uit Ethiopië. © Paul Rapp

Nijmeegse vader die spijt heeft van adoptie overstelpt met reacties: ‘Zelfs Louis van Gaal kwam naar me toe’

NIJMEGEN - Adoptie kan in plaats van een sprookje ook een nachtmerrie zijn. Met die boodschap hoopte adoptievader Rob Marrevee een stukje taboe te doorbreken. Onverwacht bereikte de Nijmegenaar een miljoenenpubliek. Hij haalde de landelijke media. En kreeg zelfs bijval van Louis van Gaal.  

6 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  5 dagen geleden
  Baby's en peuters hebben nog geen weet van hun cultuur, dat wordt ze aangepraat En wat zou je druk maken om je biologische familie? je kent die mensen niet, dus so what? Bedenk maar hoe het zou zijn als je daar gebleven was, als je het al overleefd had Armoe, ellende, kansloos! Ik ken mijn vader niet, geen interesse ook Wat moet ik daarmee? en vreemde Dat gemekker over bloedbanden is ook aangepraat gedoe
 • Peter Boheemen

  6 dagen geleden
  Bang voor reacties als van m.bruijn. Dat je mensen niet uit hun cultuur hierheen moet halen is voer voor racisten…..
 • Han van Nimwegen

  7 dagen geleden
  Wij hebben zelf 2 kinderen geadopteerd uit Vietnam en India. Bewust meisjes omdat die daar minder kansen hebben. Als we hen later vroegen of we met hen naar hun thuisland zouden gaan dan hadden ze geen enkele belangstelling. Wat moeten we daar doen vroegen ze. Als we zeiden dat we altijd nog konden proberen of er wellicht toch nog familie te vinden zou zijn was hun reactie: dan kunnen ze achteraan in de rij gaan staan, jullie zijn onze ouders! Wij houden van onze kinderen en zij houden van ons.
 • Lulu Jansen

  7 dagen geleden
  Zo ie zo gaat t de adoptieouders om t hebben van kinderen en overzien de gevolgen niet oliedom
 • Peter Boheemen

  1 week geleden
  Hier was ik al bang voor....

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.