Een ziekenhuisbed met de bedkap van het Nijmeegse bedrijf Micro-Kosmos
Volledig scherm
PREMIUM
Een ziekenhuisbed met de bedkap van het Nijmeegse bedrijf Micro-Kosmos © Thomas van Oorschot

Nijmeegse vinding laat patiënt in ziekenhuis beter slapen en verpleegkundige ’s nachts minder lopen

Gehoest en geproest van medepatiënten. Gekerm. Geluiden van verpleegkundigen op de ziekenhuisgang. Licht en geluid van medische apparaten naast je bed. Niet de omgeving waar je als patiënt het liefst zou herstellen. De oplossing is de bedkap, een Nijmeegse innovatie. De bedenkers werken nu ook aan een speciale bedkap voor demente ouderen in verpleeghuizen.

3 reacties

 • Loek van Bokhoven

  2 maanden geleden
  Een prachtige vinding en ik denk dat heel veel mensen, niet alleen in een ziekenhuis maar wellicht ook thuis, hier heel veel plezier aan kunnen beleven. Alleen......8000 euro voor zo'n bedkap lijkt me erg fors. Dat moet zeker op termijn als er veel vraag naar is, veel zelfs heel erg veel naar beneden kunnen. Voor de rest: chapeau !
 • Marin Been

  2 maanden geleden
  Het lijkt nu net alsof alle patiënten die verblijven op een verpleegafdeling in het Radboudumc een eigen kamer hebben en dat daardoor de bedkappen overbodig zijn. Maar uit eigen ervaring weet ik dat dit niet zo is en dus kan het Radboudumc ook nog goed deze bedkappen gebruiken. Lijkt me een mooie oplossing en een stuk prettiger dan het alleen maar kunnen dichttrekken van een paar (dunne) gordijntjes op een 4-persoonskamer!
 • jan gottschal

  2 maanden geleden
  Wat een mooie en toch simpele uitvinding, dit zal ook wel zorgen voor een sneller herstel als patiënten beter tot rust kunnen komen.