Volledig scherm
PREMIUM
© Pxhere

Nijmeegse voetbalclub SCE dreigt ‘stuurloos schip’ te worden: te weinig vrijwilligers

NIJMEGEN - Na DVOL en Orion luidt ook voetbalclub SCE in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt de noodklok over een tekort aan vrijwilligers. Als ouders of leden niet in actie komen, dan dreigt SCE ‘een stuurloos schip’ te worden en is dat uiteindelijk de ondergang voor de Lindenholtse voetbalclub.

Met deze noodkreet wil het bestuur een duidelijk signaal afgeven. 

Vier bestuursleden

In een brief roept het bestuur ouders en leden op om actief te worden binnen de club. ‘Met slechts vier bestuursleden en te weinig kader op allerlei andere plekken, wordt het steeds lastiger om de vereniging te besturen’, schrijft het bestuur. Want de vier bestuursleden zijn niet alleen al een hele tijd actief, ze zijn ook al op leeftijd, tussen de 60 en 70 jaar. ,,Zij stoppen er ook een keer mee. En er staat niemand klaar om het over te nemen”, zegt Berry Aalders, 68 jaar en 25 jaar bestuurslid van de club in Lindenholt. De vier houden het allemaal ‘nog redelijk draaiend’, maar als er plots iemand ziek wordt of om een andere reden moet afhaken, heeft SCE een groot probleem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.