Volledig scherm
Anne Arts (links) en Meggy de Nijs trainen voor de Zevenheuvelenloop. © Paul Rapp

Nijmeegse vriendinnen klaar voor echte werk

NIJMEGEN - Basisschoollerares Anne Arts (27) doet voor het eerst mee, met vriendin Meggy de Nijs (27). In januari van dit jaar schreef Arts zich al in: „De nachtloop deed ik twee jaar geleden al eens, nu is het tijd voor het echte werk.”

De Nijs knikt instemmend: „Ons doel is helder: we willen de wedstrijd uitlopen zonder stukken in wandeltempo te doen. Ik ga me niet vastpinnen op een tijd. Ik ben voor dit soort dingen best wel faalangstig, dus maakt het daarmee alleen maar lastiger voor mezelf.”

Mooiste wedstrijd
Als Nijmegenaar beschouwt Arts de Zevenheuvelenloop als dé loop van de stad: „Veel mooier dan dit wordt het toch niet? Zo’n omgeving en parcours, daar mag je trots op zijn. Het is zonder twijfel de mooiste hardloopwedstrijd die ik ken.”

Opgeven
Toch haakten de twee vriendinnen vorig jaar op het laatste moment af. Arts, schoorvoetend: „Het regende en het was koud. Ik heb daar nu best een beetje spijt van. Dat gaat deze keer niet gebeuren. Het is nu of nooit, we gaan de Zevenheuvelen hoe dan ook uitlopen.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.