Volledig scherm
De 21-jarige Mila van den B. uit Nijmegen tijdens de antiracismedemonstratie in Amsterdam op 23 maart. © Twitter

Nijmeegse vrouw die Baudet bedreigde
krijgt 100 uur werkstraf

AMSTERDAM/ NIJMEGEN  De 21-jarige Mila van den B. uit Nijmegen is tot een onvoorwaardelijke werkstraf van 100 uur veroordeeld voor de bedreiging van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. Dat oordeelde de rechtbank van Amsterdam dinsdagmiddag.

Tijdens een antiracismedemonstratie in Amsterdam, die plaatsvond op zaterdag 23 maart, riep Van den B. zeker drie maal de leus ‘Als je Thierry dood wil schieten, roep dan paf!’.

Dat is bedreiging en opruiing, zo betoogde de officier van justitie twee weken geleden tijdens de behandeling van de zaak.

Volgens de aanklager had de verdachte zich schuldig gemaakt aan ernstige feiten: Het oproepen van geweld tegen een politicus, terwijl de Nijmeegse vermomd over straat ging. ,,Dat raakt onze democratie in het fundament.’’

Het Openbaar Ministerie had 180 uur werkstraf geëist, waarvan 60 voorwaardelijk. 

‘Ik vond het een grappig liedje’

Van den B. erkende in de rechtbank spijt te hebben van de geuite dreigementen en benadrukte dat ze niet wil dat  Baudet wordt doodgeschoten: ,,De leus was al door andere mensen gezongen tijdens de demonstratie. Op dat moment vond ik het een grappig liedje, dus daarom heb ik het herhaald. Naderhand besefte ik pas dat het helemaal niet grappig was.”

De Nijmeegse was dinsdagmiddag niet aanwezig bij de uitspraak, ook wil ze geen reactie geven.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.