De Waalbrug moet nog tien jaar wachten op een nieuwe lik verf. Dit tot groot ongenoegen van de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
De Waalbrug moet nog tien jaar wachten op een nieuwe lik verf. Dit tot groot ongenoegen van de gemeente. © Foto: Flip Franssen

Nijmeegse Waalbrug krijgt pas over tien jaar schilderbeurt, gemeente in verzet: ‘Dit accepteren we niet’

NIJMEGEN - Nijmegen wil niet tien jaar wachten voordat de bogen van de Waalbrug geschilderd worden. Want het ziet er niet uit.

97 reacties

 • Jorrit van Wamel

  2 jaar geleden
  @wim hieruit: https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2020/01/renovatie-van-waalbrug-nijmegen-in-nieuwe-fase-start-vervanging-betondek-westzijde-vanaf-7-januari-2020.aspx
 • Jorrit van Wamel

  2 jaar geleden
  Ja niet echt dus. De constructie (waaronder het metalen gedeelte) valt onder Rijkswaterstaat, het wegdek onder die van de gemeente Nijmegen.
 • Fons

  2 jaar geleden
  De aannemer is capabel genoeg om het uit te voeren, maar het is geen liefdadigheids instelling. Als u geen geld krijgt voor uw werk stopt u er ook mee. Dit heeft niets met de aannemer te maken en alles met de opdrachtgever.
 • citha4

  2 jaar geleden
  Ieder groot project in ons mooie Koninkrijk valt toch (veel)  duurder uit dan dat ze het begroot hebben? Zelfs het Koningshuis :).
 • citha4

  2 jaar geleden
  Misschien moet de aannemer eens een bezoekje brengen aan steden die ook een grote brug moeten onderhouden. Er zal ergens toch al wel eens zoiets zijn uitgevogeld? Ik wil me wel aanbieden om eens met de gemeenteraad van San Francisco te praten daar hebben ze ook een hele flinke brug. Sterker nog, die zijn ze ALTIJD aan het schilderen. En nog wel met verf uit België.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.