De asfaltfabriek Asfalt Productie Nijmegen aan de Energieweg.
Volledig scherm
PREMIUM
De asfaltfabriek Asfalt Productie Nijmegen aan de Energieweg. © Paul Rapp

Nijmeegse wethouder wist niet dat ambtenaren op eigen houtje afspraken maakten met asfaltfabriek APN

De Nijmeegse omgevingsdienst heeft op eigen houtje afspraken gemaakt over de aanpak van vervuilende asfaltfabrieken in het land. Dat mag niet nog eens gebeuren, vindt wethouder Jan Wijnia. Hij wil dat de dienst meer met hem overlegt. En hij belooft op meer punten beterschap.    

6 reacties

 • J le Blanc

  1 jaar geleden
  Tja, ook al weet je niet wat je ambtenaren uitvoeren: je bent en blijft eindverantwoordelijk. Ook als je voorgangster (lees: Tiemens) stelselmatig zaken heeft gebagatelliseerd of onder het tapijt geschoven: jij bent verantwoordelijk. Daar wordt je als wethouder rijkelijk (in een stad als Nijmegen zo'n 120.000 euro/jr) voor beloond! Dan moet je meer lef tonen dan gemaakte fouten simpel wegwuiven.
 • Peter van Amerongen

  1 jaar geleden
  "toen had de omgevingsdienst te weinig tijd om zelf metingen te verrichten". Hij doet er ook alles aan om het onder het (asfalt)tapijt te vegen. Wijnia is nu verantwoordelijk dus hij moet zijn ambtenaren op de donder geven of ontslaan. Simpel toch? Maar daarom zijn ze ambtenaar geworden. Dan kan je lekker door met disfunctioneren zonder dat er sancties tegenover staan. Bah!
 • Ankie Bronckhorst

  1 jaar geleden
  Natuurlijk is de gezondheid in het geding als de uitstoot 17 keer hoger is dan toegestaan. Hij bagatelliseert, liegt zelfs omdat hij wel weet dat het kankerverwekkend is. Bovendien spreekt hij zichzelf tegen als hij zegt dat het wel beter in beeld moet zijn. Kortom: het is onder de pet gehouden en er wordt te weinig gemeten.
 • Vivian Hansen

  1 jaar geleden
  Eigenlijk zou Tiemens moeten reageren. Wijnia is er pas vanaf 1 september.
 • T Leaners

  1 jaar geleden
  Heerlijk dat afschuiven naar de ambtenaren. Je staat voor je ambtenaren en anders wegwezen. Nb is het verboden dat een wethouder nadenkt?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen