Emoties lopen op tijdens inspraakavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Emoties lopen op tijdens inspraakavond. © Joyce van Belkom

Nijmeegse wijkorganisaties in opstand, ze eisen meer en beter geregelde inspraak

NIJMEGEN - Tien wijkorganisaties in Nijmegen hebben hun krachten gebundeld. Inzet: het afdwingen van een goede gemeentelijke regeling voor burgerparticipatie. 

3 reacties

 • Teddy

  9 maanden geleden
  Van de andere kant betekent participatie niet altijd gelijk krijgen. Soms moet er ook in breder belang besloten worden. Uiteindelijk is de gemeenteraad het hoogste orgaan in een gemeente, dat is ook participatie door verkiezingen.
 • Ook

  9 maanden geleden
  Ik blijf het vreemd vinden dat deze nieuwe belangenclub niet eerst gaat praten daar waar ze zou moeten gaan praten, namelijk met de gemeenteraad aangezien daar ook eisen kunnen worden gesteld aan het gedrag van de gemeente zelf.Ik vind dit niet pleiten voor erg veel politiek inzicht bij deze nieuwe club.Daarnaast is het voorbeeld van de Skaeve Huuse wel inmiddels een heel oude koe geworden die uit de sloot wordt getrokken, ook niet echt overtuigend meer dus.
 • Max

  9 maanden geleden
  Goedzo! Groot gelijk. Bij alle plannen van de gemeente mag je in een klankbordgroep “meepraten” wat neer komt op zaken als hoeveel parkeerplaatsen en andere kleien details en dan zegt de Gemeente dat de buurt heeft meegepraat. Wijkbewoners kunnen zelf wel aangeven wat ze in hun wijk willen. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.