Jacqueline Knoll uit Nijmegen krijgt de Maria ter Welle Prijs 2020 voor haar jarenlange en intensieve inzet voor kinderen met een nierziekte.
Volledig scherm
Jacqueline Knoll uit Nijmegen krijgt de Maria ter Welle Prijs 2020 voor haar jarenlange en intensieve inzet voor kinderen met een nierziekte. © Eigen foto

Nijmeegse wint prijs voor haar inzet voor kinderen met een nierziekte

NIJMEGEN - Verpleegkundig specialist Jacqueline Knoll uit Nijmegen, werkzaam in het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc, heeft de Maria ter Welle Prijs 2020 gekregen. Die prijs kreeg ze voor haar jarenlange en intensieve inzet voor kinderen met een nierziekte. Knoll houdt zich bezig met de zorg voor kinderen met chronisch nierfalen en nierfunctievervangende behandelingen als transplantatie en dialyse.

 De prijs is een initiatief van de Nierstichting en de Willem Kolff Stichting met als doel verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en diëtisten werkzaam in de nierzorg te waarderen. Jacqueline Knoll krijgt behalve een medaille ook een geldbedrag van 2.000 euro. 

Knoll was  genomineerd door collega’s, maar ook door de regionale nierpatiëntenvereniging van het Radboudumc én door individuele patiënten. ‘Uit alle steunbetuigingen blijkt dat zij hart heeft voor haar patiënten én hun ouders en dat ze hen de tools in handen geeft om zelfstandig met hun ziekte om te gaan‘, aldus de jury. 

De Maria ter Welle Prijs is een oeuvreprijs voor zorgprofessionals die het leven van nierpatiënten verbeteren. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.