Volledig scherm
PREMIUM
De Zonnetrein eerder deze zomer in het centrum van Nijmegen. Sinds anderhalve maand staat het voertuig defect in de garage. © Bert Beelen

Nijmeegse Zonnetrein is (bijna) op, geld nodig voor nieuw exemplaar

NIJMEGEN - De Nijmeegse Zonnetrein is zo goed als op. Het elektrische voertuig, dat met name veel ouderen en toeristen in de binnenstad vervoert, is afgeschreven en moet vervangen worden. Eigenaar Wijkwerk begint een campagne om de benodigde 3 ton binnen te halen.

De Zonnetrein staat al anderhalve maand stil vanwege een defect onderdeel. ,,De wens is dat we hem weer aan de praat krijgen, maar die zekerheid hebben we niet", zegt coördinator Niels Leijdekkers. ,,En daarna is het de vraag hoe lang die het dan weer volhoudt; de Zonnetrein heeft de ene na de andere reparatie nodig."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Haal weg aso’ op oldtimers lijkt duidelijke boodschap aan eigenaren: ‘Ze houden al 12 jaar parkeerplekken bezet’
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Haal weg aso’ op oldtimers lijkt duidelijke boodschap aan eigenaren: ‘Ze houden al 12 jaar parkeer­plek­ken bezet’

    NIJMEGEN - ‘Lul’, ‘aso’ en ‘ga weg’. Het lijkt een duidelijke boodschap aan de eigenaren van de oldtimers die maandagavond werden besmeurd in Nijmegen. De bolides staan vaak langdurig geparkeerd in de garage de Kazerne aan de Molenveldlaan, zegt Dirko Wijers, die in de buurt werkt. ,,Vrijwel het hele jaar zelfs. Je huurt hier met het idee dat je ook kan parkeren.” Niet dat Wijers enig begrip heeft voor de actie. ,,Het lijkt me een wanhoopsdaad.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.