Het Dijkkwartier aan de Havenkade. Hier komen in totaal 320 woningen, waarvan ongeveer 165 woningen sociale huur (Talis en Portaal). Daar komen nog middeldure huurwoningen (maximaal 950 euro) van Woonfonds BPD bij, de rest is koop.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Dijkkwartier aan de Havenkade. Hier komen in totaal 320 woningen, waarvan ongeveer 165 woningen sociale huur (Talis en Portaal). Daar komen nog middeldure huurwoningen (maximaal 950 euro) van Woonfonds BPD bij, de rest is koop. © Gerard Verschooten

Nijmegen bestrijdt de woningnood met woontorens aan de Waalhaven, vanuit de lucht ziet dat er zo uit

fotoserieNIJMEGEN - Vanaf de straat heb je het op een grijze decemberdag misschien niet door, maar vanuit de lucht kun je zien hoe snel Nijmegen verandert. Over drie jaar staan hier woontorens vol leven, beloven de artist impressions.

14 reacties

 • Dev Smaling

  1 jaar geleden
  In steden als Leeuwarden, Tilburg en Eindhoven lukt 70 plus ook. Dan zou je denken dat het hier ook moet lukken, waarschijnlijk ook een mooiere locatie zo aan een rivier. Maar zou ook wel weer typisch Nijmeegs zijn als het hier niet lukt.
 • Leon Graaf

  1 jaar geleden
  @Schiltmans, In de meeste grote steden zijn ze allang hoger aan het bouwen dan 100meter. In een stad waar de woningnood zo hoog is zou dit zeker ook moeten kunnen.
 • S Schiltmans

  1 jaar geleden
  @Smaling; het is bekend dat boven de 70 meter bouwen, onevenredige kosten met zich mee brengt; aantal liften, sprinklerinstallaties, veiligheidsmaatregelen, buitenruimte etc etc. Dus als je 'goedkoop' moet bouwen voor sociale huur, starters etc, is dat geen optie. En ik weet niet hoe de ervaringen zijn van het samenleven in 1 gebouw van (sociale) huurders, studenten, starters en 'luxe' bewoners.
 • R. Laarman

  1 jaar geleden
  Waar ze blijven Arie van Doorn ? Bij mij in de straat door omstandigheden (40 jarige) Terug in het ouderlijk nest,Bij mij in de straat zo wie zo 3
 • Arie van Doorn

  1 jaar geleden
  Tja je kun niet anders dan bouwen zoals het nu lijkt Wat ik niet snap is waar zijn die mensen nu dan allemaal.Zou het besef ook niet moeten komen om te proberen een rem op de bevolkingsgroei te overwegen?We lopen straks helemaal vast qua wonen ,verkeer,millieu ,natuurbehoud enz enz
 1. Geen plaats voor autobezitters in nieuwe woontoren in hartje Nijmegen
  PREMIUM

  Geen plaats voor autobezit­ters in nieuwe woontoren in hartje Nijmegen

  NIJMEGEN - Nijmegenaren die één van de 136 appartementen willen gaan huren in de nieuwe woontoren op de hoek van Doddendaal en Plein 1944, kunnen maar beter geen auto hebben. In het complex komt geen inpandige garage en wethouder Noël Vergunst kondigt aan dat toekomstige bewoners ook geen parkeervergunning voor elders in het centrum krijgen. ,,Als je een auto hebt, dan zit je hier op de verkeerde plek”, aldus de wethouder.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen