Stemmen in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Stemmen in Nijmegen. © ANP

Nijmegen blijft ‘Havana aan de Waal’ en derde ‘meest linkse gemeente’ van het land

NIJMEGEN - Minder GroenLinks, meer D66, zo luidde de verkiezingsuitslag in Nijmegen. Is de stad daarmee iets rechtser geworden? Nee hoor, stellen onderzoekers van de Radboud Universiteit: Nijmegen is, na Amsterdam en Saba, nog steeds de derde ‘meest linkse gemeente’ van Nederland. En zelfs nog iets linkser dan in 2017.

9 reacties

 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  D'66 is wél links, maar noemt zich zogenaamd progressief voor de bühne.
 • Jan Jansen

  1 maand geleden
  Stel je eens voor dat heel Nederland door dit college zou worden geregeerd. Wat voor een chaos zou het dan worden. Al het groen dichtgebouwd. Overal woningen. en daarbij het asphalt natuurlijk. Ik dact dat links meer voor de mesen en het groen was. Dus waarom Nijmegen dicht bouwen en uitbreiden? Kunnen we niet zeggen "we laten Nijmegen zoals het is" veel groen, recreatie en prettig wonen. En niet verder groeien. Niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit kiezen.
 • GJM van Heijst

  1 maand geleden
  Volgens mij mag je D66 zeker niet als links bestempelen. Het is een vernieuwende, liberale partij die nog steeds heel veel aan de individuele keuze wil overlaten. Dat is zeker niet de visie van GroenLinks en SP, partijen die in Nijmegen een flinke knauw hebben gekregen waarschijnlijk mede vanwege de gevoerde gemeentelijke politiek.
 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  @Peter Daanen: Mensen hebben flauw idee dat ze een kampbeul aanbidden gelijk die in Schindler's List. Omdat Nederland nooit het communisme heeft meegemaakt zijn de misdaden van het communisme hier altijd vergeten, genegeerd en met de mantel der Linkse liefde toegedicht. Paul Rösenmuller was fan van PolPot, die 1 op de 4 Cambodjanen vermoorde. Laat ons niets ringeloren door termen als progressief, want in de praktijk blijkt deze keer op keer regressief. Meer racisme, ongelijkheid en armoede.
 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  @Jan Nuvens: Haha, Geert weet precies op welke doelgroep hij mikt. Dat is juist de oude traditionele arbeiders achterban die op de SP na door de linkse partijen bij het oud vuil zijn gezet voor hogeropgeleiden en immigranten. @Ton Verkerk: Markwerking en economisch gewin hebben miljarden mensen uit de armoede gehaald, het streven naar een gelijkwaardiger samenleving stort mensen juist in de armoede en jaagde miljoenen de dood in. Mede dankzij kampbeul en massamoordenaar Che Guevara.
 1. Man die huis in brand stak in Nijmegen is nog voortvluchtig: politie schakelt landelijke tv in

  Man die huis in brand stak in Nijmegen is nog voortvluch­tig: politie schakelt landelijke tv in

  NIJMEGEN - Er hadden doden kunnen vallen bij de nachtelijke brandstichting in een woning aan de Uiverplaats in Nijmegen op 17 januari. De bewoners, moeder en twee kinderen, schrokken net op tijd wakker en konden zichzelf redden maar het huis raakte zwaar beschadigd. Ondanks stevige pogingen van de politie om de dader te achterhalen - er zijn ook videobeelden van de brandstichting - is er nog geen verdachte opgepakt. Daarom schakelt de politie Opsporing Verzocht in.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. De brandweer rukt uit! Niet voor een brand, maar een kat op het dak
  Play

  De brandweer rukt uit! Niet voor een brand, maar een kat op het dak

 2. Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland
  Play

  Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland

Nijmegen e.o.