Stemmen in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Stemmen in Nijmegen. © ANP

Nijmegen blijft ‘Havana aan de Waal’ en derde ‘meest linkse gemeente’ van het land

NIJMEGEN - Minder GroenLinks, meer D66, zo luidde de verkiezingsuitslag in Nijmegen. Is de stad daarmee iets rechtser geworden? Nee hoor, stellen onderzoekers van de Radboud Universiteit: Nijmegen is, na Amsterdam en Saba, nog steeds de derde ‘meest linkse gemeente’ van Nederland. En zelfs nog iets linkser dan in 2017.

9 reacties

 • Mattie Veld

  7 maanden geleden
  D'66 is wél links, maar noemt zich zogenaamd progressief voor de bühne.
 • Jan Jansen

  7 maanden geleden
  Stel je eens voor dat heel Nederland door dit college zou worden geregeerd. Wat voor een chaos zou het dan worden. Al het groen dichtgebouwd. Overal woningen. en daarbij het asphalt natuurlijk. Ik dact dat links meer voor de mesen en het groen was. Dus waarom Nijmegen dicht bouwen en uitbreiden? Kunnen we niet zeggen "we laten Nijmegen zoals het is" veel groen, recreatie en prettig wonen. En niet verder groeien. Niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit kiezen.
 • GJM van Heijst

  7 maanden geleden
  Volgens mij mag je D66 zeker niet als links bestempelen. Het is een vernieuwende, liberale partij die nog steeds heel veel aan de individuele keuze wil overlaten. Dat is zeker niet de visie van GroenLinks en SP, partijen die in Nijmegen een flinke knauw hebben gekregen waarschijnlijk mede vanwege de gevoerde gemeentelijke politiek.
 • Pedro Kantor

  7 maanden geleden
  @Peter Daanen: Mensen hebben flauw idee dat ze een kampbeul aanbidden gelijk die in Schindler's List. Omdat Nederland nooit het communisme heeft meegemaakt zijn de misdaden van het communisme hier altijd vergeten, genegeerd en met de mantel der Linkse liefde toegedicht. Paul Rösenmuller was fan van PolPot, die 1 op de 4 Cambodjanen vermoorde. Laat ons niets ringeloren door termen als progressief, want in de praktijk blijkt deze keer op keer regressief. Meer racisme, ongelijkheid en armoede.
 • Pedro Kantor

  7 maanden geleden
  @Jan Nuvens: Haha, Geert weet precies op welke doelgroep hij mikt. Dat is juist de oude traditionele arbeiders achterban die op de SP na door de linkse partijen bij het oud vuil zijn gezet voor hogeropgeleiden en immigranten. @Ton Verkerk: Markwerking en economisch gewin hebben miljarden mensen uit de armoede gehaald, het streven naar een gelijkwaardiger samenleving stort mensen juist in de armoede en jaagde miljoenen de dood in. Mede dankzij kampbeul en massamoordenaar Che Guevara.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.