Volledig scherm
Het Goffertstadion van NEC Nijmegen. © DG

Nijmegen blijft worstelen met huurcontract Goffertstadion

NIJMEGEN - De Nijmeegse wethouder Renkse Helmer blijft worstelen met het huurcontract van de gemeente met voetbalclub NEC voor het gebruik van het Goffertstadion. In een evaluatie meldt ze dat Nijmegen nog steeds geen bikkelharde garantie heeft dat NEC de huur, nu 555.000 euro per jaar, kan blijven betalen.

In 2003 heeft Nijmegen bij de aankoop van het stadion voor 12 miljoen euro vastgelegd dat de club altijd voor drie seizoenen huur in een garantiefonds moest hebben.

Betaalachterstanden
Die afspraak is nooit nagekomen. Vanaf 2010 betaalde NEC zelfs niet altijd de huur tijdig, er waren vaak forse betaalachterstanden. Pas sinds anderhalf jaar voldoet NEC weer netjes aan de verplichte betalingen. Helmer ziet geen kans om NEC aan de oude afspraak te houden van een goed gevuld garantiefonds voor de huur. „Dus blijft de huurrelatie risico's voor de gemeente met zich meebrengen", stelt Helmer.

Financieel gezond
Afdwingen van die huurbuffer is volgens Helmer alleen mogelijk bij een financieel gezonde club. Binnenkort bespreekt de raad het evaluatierapport.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.