De familietentoonstelling Middeleeuws Vernuft, vorig jaar te zien in Museum Het Valkhof.
Volledig scherm
PREMIUM
De familietentoonstelling Middeleeuws Vernuft, vorig jaar te zien in Museum Het Valkhof. © Paul Rapp

Nijmegen en Museum Het Valkhof: komt dat nog goed?

NIJMEGEN - De toekomst van Museum Het Valkhof hangt aan een zijden draad. De Nijmeegse politiek dubt over een reddingsplan dat 16 miljoen kost. Wat is dat toch met de stad en zijn museum?

6 reacties

 • jan janssen

  2 jaar geleden
  Je zou eens een enquête moeten houden, met de vraag of de nijmegenaren zin hebben om 100 euro per hoofd van de bevolking neer te tellen voor deze "oudheidskamer".
 • Mario Wens

  2 jaar geleden
  Wat ik in de afwegingen hier zelden of nooit hoor is dat Nijmegen en de provincie Gelderland bij sluiting van het Museum de collectie G.M.Kam én het pand van het voormalig Museum Kam dreigen kwijt te raken. Collectie en pand zijn in 1919 geschonken aan de Staat der Nederlanden bij zijn overlijden, onder de voorwaarde "dat de collectie beheerd, onderhouden en getoond zou worden op een zo ruim mogelijke wijze". Bij sluiting wordt niet meer aan die eis voldaan, en kan het geheel worden teruggeëist.
 • Jonny Vergeer

  2 jaar geleden
  Bouw voor het Museum een authentiek romeins dorp met veel enactment en verhalen vertellers ipv het kale plein zoals het nu is,een toeristentrekker eerste klas
 • Bert Peters

  2 jaar geleden
  Als alle Groenlinksers van Nijmegen nu eens een eigen "spaarfonds " zouden opstarten voor dit jaarlijks terugkomende geldverslindende subsidie museum dan behoeft de rest van Nijmegen niet meer lastig gevallen te worden en het probleem is opgelost !
 • Ton

  2 jaar geleden
  Het niet bouwen van de Donjon heeft alles te maken met de slechte cijfers van het Valkhof. Waarom wordt dit niet benoemd door de krant? De tekorten zijn een op een te herleiden uit deze verkeerde keuze van het linkse college.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen