Burgemeester Bruls met zijn ‘hofschrijvers’ Jaap Robben, Tessa de Loo en Thomas Verbogt.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Bruls met zijn ‘hofschrijvers’ Jaap Robben, Tessa de Loo en Thomas Verbogt. © Gerard Verschooten

Nijmegen gebruikt literatuur als citymarketing: ‘Deze promotie past bij de stad’

NIJMEGEN - Nijmegen betaalt schrijvers voor boeken waarin de stad prominente rol speelt. Burgemeester Bruls: ,,Het is een vorm van promotie die past bij onze stad. Hier wordt veel geschreven en gelezen.”

6 reacties

 • Kops

  1 jaar geleden
  Nijmegen probeert koste wat het kost zo veel mogelijk publiek te trekken. Tel al die publiekstrekkers eens bij elkaar op en maak een schatting van de uitstoot die deze veroorzaken. Gelukkig voor de gemeente is men zich daar landelijk nog niet van bewust.. Kwestie van tijd en de rechter buigt zich daarover..
 • Mattie

  1 jaar geleden
  Uit de biomassacentrale?
 • KNijmegenaar

  1 jaar geleden
  Die boeken kunnen ook als E-boek gepubliceerd worden en gelezen worden met een E-reader die opgeladen is met duurzame groene stroom....
 • Dion Binsbergen

  1 jaar geleden
  Plastic zakken die biologisch afbreekbaar zijn (van tapioca) kosten 2-3x zoveel als gewone...dat is dus 2-3 eurocent per zak...Als Nijmegen zich op de kaart wil zetten bestellen voor iedere winkel/snackbar/afhaalchinees/markthandelaar zulke tasjes en voor mijn part printen ze er iets over Nijmegen Green op.Dan doe je pas echt aan groene citymarketing en de zakken kunnen gewoon in de groenbak of in de tuin.
 • Wilfred Geen_nee

  1 jaar geleden
  Je betaald 30.000 vooraf per schrijver en weet nog helemaal niet of die boeken goed worden. Je koopt toch ook geen auto die je nog niet eens hebt gezien! Ik schrijf zelf ook alweer bijna een jaar een boek met Nijmegen als de locatie! Ze hadden beter een wedstrijd kunnen uitgeven waar iedereen aan mee kon doen met als prijs éénmaal 10.000. Deze profilering is gekkenwerk en natuurlijk zijn deze schrijvers echt weer mensen met contacten bij de gemeente. Ik vind het bizar

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

Nijmegen e.o.