Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen van boven gezien vanuit nieuwbouwlocatie Waalfront. © Gerard Verschooten

Nijmegen groeit maar door: op naar de 200.000 Nijmegenaren

NIJMEGEN Nijmegen maakt een flinke groeispurt door. Al vanaf de eeuwwisseling is de stad populair en dat blijft voorlopig nog wel zo. Want de nieuwste vergezichten tonen een stad met bijna 202.000 inwoners in 2050. Nu zijn het er 177.770.

De onstuimige groei is vooral te danken aan het onderwijs in de stad. De universiteit en hogeschool trekken jonge mensen aan van wie een deel na afronding van de studie in Nijmegen blijft wonen en er kinderen krijgt. Daarmee dragen ze dubbel bij aan de groei van de stad.

De gemeente zet de deuren ook wijd open voor deze jonge mensen. ,,Bouw je eengezinswoningen, dan trek je meer gezinnen aan”, zegt planoloog  van de Radboud Universiteit Erwin van der Krabben. En dat gebeurt in de vinexwijken in de Waalsprong en het Waalfront. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.