Drukte in Nijmegen wegens de onderhoudswerkzaamheden aan de Waalbrug.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte in Nijmegen wegens de onderhoudswerkzaamheden aan de Waalbrug. © Gerard Verschooten

Nijmegen haalt alles uit de kast voor een bereikbare stad

NIJMEGEN - Het verkeer in de stad loopt straks hopeloos vast, als Nijmegen geen maatregelen treft. Tot 2035 nemen het aantal inwoners en de bedrijvigheid toe, zodat er zonder ingrijpen misschien wel een kwart meer auto's gaan rijden. De gemeente heeft een lange reeks plannen en ideeën op papier gezet om dat te voorkomen. Hier de acht meest opvallende.

32 reacties

 • Frits

  2 jaar geleden
  Verbreding A50 is inderdaad hoog nodig. Met ca 100.000 motorvoertuigen per werkdag is deze gewoon overvol (Arnhem-A'doorn is verbreed met maar 85.000 mvt/dag). Dan moet de A15 worden verbreed tussen Valburg en Ressen, naast doortrekken naar A12.Aanleggen van HOV is ontzettend duur en haalt de stad behoorlijk overhoop. Vaak hebben de busbanen prio over het overige verkeer, dat dan vastloopt. Verder zijn er plannen om Wijchen-Nijmegen meer sporen te geven, zodat er vaker een trein kan rijden.
 • EvilAdmin

  2 jaar geleden
  Ik blijf erbij, Nijmegen heeft een randweg nodig, een echte ring. Het is toch van de zotte dat de nr. 10 stad van Nederland nog steeds al het verkeer door het centrum laat razen? Zelfs afgelegen gaten op het platteland hebben tegenwoordig een ringweg, Nijmegen niet. Want we zouden eens wat bomen langs de zuidrand en wat Ooijpolder ervoor moeten opofferen. Dan maar liever heel de stad onder het fijnstof. En het liefst alle alternatieve noord/zuid en oost/west verbinden afsluiten of 1 richtingsverkeer maken zodat alles wel over de Oranjesingel, Graafse weg, St.Anna of S100 moet. 
 • EvilAdmin

  2 jaar geleden
  Groen Links geloofd heilig in het principe dat als je automobilisten maar hard genoeg pest ze eindelijk eens de bus of de fiets gaan pakken. En geloof wint het nu eenmaal altijd van de keiharde realiteit. Dus verwacht geen wonderen, dat doet Groen Links al.
 • Mik

  2 jaar geleden
  Precies. En P+R Goffert staat regelmatig juist wel vol. Laat ze daar maar op anticiperen.
 • Nadenk1

  2 jaar geleden
  Euh...Dion kom je uberhaupt wel uit Nijmegen? Dat olifantenpaadje is al meer dan een jaar geleden aangepakt.  De Gemeente heeft het voetpad over de hele linie fors breder gemaakt. Betreft een oudere foto. Als je nu gaat kijken zie je dat het gras groen is , het pad breder en het olifantenpaadje  er niet meer is.Zoals bijna altijd...eerst even de feiten op een rij zetten voordat je gaat reageren

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.