Bas Temmink traint aan de ringen bij een van de onderdoorgangen van de Lentloper, de brug over de Spiegelwaal in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bas Temmink traint aan de ringen bij een van de onderdoorgangen van de Lentloper, de brug over de Spiegelwaal in Nijmegen. © Maarten Reith / De Gelderlander

Nijmegen is kampioen vrij sporten: nergens anders lopen en fietsen ze zo veel individueel

NIJMEGEN - Nijmegen is een van de sportiefste steden van Nederland. In de categorie ‘ongeorganiseerd sporten’ staat de stad op nummer 1. Met dank aan al die hardlopers en fietsers die op eigen houtje eropuit trekken.

3 reacties

 • SjaakJanzsen

  2 maanden geleden
  Vergeet niet de mountainbikers, wielrenners en poepende honden ook nog even te benoemen! Kom op zeg, ga je ergens anders over beklagen.
 • theo wijl

  2 maanden geleden
  wat een onzonnige reactie ,die lopers doen toch niemand kwaad
 • Banaan

  2 maanden geleden
  Als wij een rondje door de stad doen om toch aan beweging te komen in deze tijid vinden we het niet leuk als er hardlopers over de troittoirs door de mensen heen slalommen.Iedereen doet zn best om afstand te houden en dan Vroemm komt er weer zo'n hardloper binnen je 1.5 meter...Ze zijn haast niet te zien (net als de fietsers zonder licht) en maken het er niet leuker op. Ga lekker in het bos rennen maar niet in de stad.
 1. Een extra schone bus, allemaal dankzij Michael
  PREMIUM

  Een extra schone bus, allemaal dankzij Michael

  NIJMEGEN - Razendsnel gaat hij met zijn blauwe doekje en een fles ‘clean&easy‘ door de bus. Stopknoppen, stangen, leuningen: álles waar passagiers met hun vingers aan zitten, maakt hij schoon met het middeltje dat bacteriën en virussen doodt. Het is een extra poetsbeurt vanwege corona. En zo desinfecteert hij alle aanraakpunten in de vele tientallen Breng-bussen die op een dag op het Nijmeegse station binnenkomen. Zijn het er zestig? Honderd? ,,Ik tel ze niet.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Collega's brengen zieke agent Harry (62) een laatste groet
  Play

  Collega's brengen zieke agent Harry (62) een laatste groet

 2. A15 dwars door Helhoek: buurtbewoners blijven in spanning
  Play

  A15 dwars door Helhoek: buurtbewo­ners blijven in spanning

Nijmegen e.o.