Volledig scherm
© Thinkstock

'Nijmegen kansloos bij rechter' bij verzet huishoudelijke hulp

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen is kansloos bij de rechter, mocht een cliënt verzet aantekenen tegen de 'schoon en leefbaar'-werkwijze van de gemeente. Dat zegt advocaat Kevin Wevers.

Hij won eerder rechtszaken voor bezwaarmakende cliënten in Tiel, Bronkhorst en Montferland.

Bezwaar
In Nijmegen hebben inmiddels vijf cliënten bezwaar aangetekend. Zo'n 30 cliënten hebben bij de gemeente aangegeven ontevreden te zijn over het gesprek of de uitkomst ervan. Wevers: „De protocollen moeten aangeven wat de eisen zijn voor huishoudelijk werk. Indiceren in aantal uren voldoet daaraan, het 'schoon en leefbaar'-principe niet. Wat schoon is, is voor iedereen anders. Bij een rechtszaak zal ook Nijmegen worden teruggefloten, net als eerder is gebeurd in Amsterdam."

Eisen
Volgens directeur Rien Zwart van Vérian, de grootste aanbieder van huishoudelijke hulp in Nijmegen, zal het zo'n vaart niet lopen. „'Schoon en leefbaar' is inderdaad vaag. Het verschil met bijvoorbeeld Amsterdam is dat Nijmegen een normenkader heeft vastgesteld. Onze medewerksters weten dankzij gedetailleerde werkplannen precies aan welke eisen hun werk moet voldoen. Dat is objectief te meten."

In De Gelderlander van 24 november leest u een uitgebreid verhaal met een cliënt die is gekort op uren. Dat verhaal is ook te lezen in de e-paper.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.