Een sfeervolle avondopname van het industriegebied, gezien vanaf Weurt: de andere kant van Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een sfeervolle avondopname van het industriegebied, gezien vanaf Weurt: de andere kant van Nijmegen. © Aaron Zwaal

Nijmegen komt slecht uit de bus bij onderzoek naar luchtkwaliteit; reden om ons zorgen te maken?

NIJMEGEN - Nijmegen komt er bekaaid vanaf in een Europees onderzoek naar luchtkwaliteit. Moeten Nijmegenaren zich zorgen maken? Kunnen ze beter naar het noorden verhuizen? Vier vragen en antwoorden. 

22 reacties

 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  De hele infrastructuur is een zooitje.
 • J le Blanc

  1 jaar geleden
  Ik lees vandaag een ingezonden brief van de woordvoerders van het industriegebied (grootste binnenstedelijke in NL!) in West. Deze heren bagatelliseren de overlast ervan. Begrijpelijk maar onjuist. Als bewoner van West weet ik beter: als de wind verkeerd staat, ruikt het in onze tuin als een ijzergieterij of asfaltfabriek; compleet met zwarte stof op de kozijnen. Die je wekelijks moet afspoelen, om te voorkomen dat je ze niet meer schoon krijgt. Onbegrijpelijk, zo'n stedelijk industriegebied!
 • Rob Goossens

  1 jaar geleden
  Even relativeren: het EEA baseert zich op welgeteld twee meetpunten in Nijmegen, waarvan er 1 aan het begin van Graafseweg staat, letterlijk onder de rook van het Keizer Karelplein (de andere staat in Bottendaal, vlakbij). De luchtkwaliteit van het Keizer Karelplein wordt dus geëxtrapoleerd naar de hele stad en tja, op het drukste verkeersplein van Nederland is het idd niet heel erg schoon. Beter onderzoek graag.
 • M van Raaij

  1 jaar geleden
  Autoverkeer ontmoedigen: - bij elke kruising stoppen: remmen en optrekken veroorzaakt meer fijnstof - drukke wegen versmallen: meer stilstand, filevorming veel optrekken en afremmen: meer fijnstof - bushaltes verwijderen zodat de bus op de rijbaan bij de halte stopt: iedereen moet met de bus mee stoppen, wachten en weer optrekken. Bij elke halte: meer fijnstof. Ja groenlinks met die Tiemens is goed bezig. De oplossing alleen al in het verkeer: maak groene golf op diverse routes.
 • Will Esser

  1 jaar geleden
  Goh we komen er heel slecht vanaf qua luchtkwaliteit en toch wordt er een nieuwe bioverbrandingsoven voor snoeihout gebouwd ? Blijft een raar verhaal ,natuurlijk zal er de laatste filtertechnologie gebruikt gaan worden maar geeft toch nog altijd meer uitstoot als zonder zo'n bio-centrale,denk bijvoorbeeld aan transport van dat snoeihout en fijnstof uitstoot hiervan

In samenwerking met indebuurt Nijmegen