Volledig scherm
Myrna Ruikes (links) en Daniel Schilling (rechts) in de nieuwe karaokebar. © DG

Nijmegen krijgt een karaokebar: Roxy's

NIJMEGEN - Een avondje karaoke zingen kan vanaf volgende maand in het centrum van Nijmegen. Nijmegenaren Daniel Schilling (29) en zijn vriendin Myrna Ruikes (31) openen dan in het voormalige Euro Paleis aan de Platenmakersstraat hun zaak Roxy's: een karaokebar van twee verdiepingen die 'een Las Vegas-achtige uitstraling moet krijgen'. 

Al anderhalf jaar lopen de twee rond met het idee een café te starten in Nijmegen. Alleen het kwam er eerst niet van. De stad kent al zoveel kroegen, dat de markt verzadigd leek, zegt Schilling. 

En toen stond eind vorig jaar opeens het Euro Paleis te koop. ,,We zijn gaan kijken en het balletje is daarna gaan rollen. We realiseerden ons dat er al héél veel soorten kroegen zijn in Nijmegen, maar een echte karaokebar ontbreekt nog. Er zijn wel kroegen die af en toe een karaokeavond houden, maar die zijn er niet altijd op gericht.’’ 

Rock-'n-'roll-uitstraling

Quote

Ons doel is écht bereikt als er ook gasten komen die eigenlijk niet willen, maar later op de avond toch met plezier het podium beklimmen.

Daniel Schilling, Roxy's

Ruim 30.000 nummers kunnen er straks meegezongen worden: van Meat Loaf tot André Hazes en van metal tot Disney-muziek. Schilling: ,,Het moet een grote, gezellige boel worden. We willen het zo gaan aankleden, dat het een rock-'n-roll-uitstraling krijgt, een beetje Las Vegas-achtig. Er komt bijvoorbeeld voor de ingang een rode loper. Ook is er een cocktailbar. Iedereen is welkom. Ons doel is écht bereikt als er ook gasten komen die eigenlijk niet willen, maar later op de avond toch met plezier het podium beklimmen.’’

Momenteel zijn de twee nog druk bezig met de verbouwing. Van de drie ruimtes die de zaak telt, kan er straks één afgehuurd worden. Op één verdieping staat de karaokeset altijd aan, bij drukte is dat op beide verdiepingen. Horeca-ervaring heeft tot nu toe vooral Ruikes. Zij werkt al 15 jaar in de Nijmeegse horeca. Schilling is meer 'van achter de schermen'. ,,Ik deed een opleiding sociaal cultureel werk, ben meer van het plannen en organiseren. Zo vullen we elkaar aan.’’

Crowdfunding

De kroeg opent op 1 juni en is vanaf dan van woensdag tot en met zaterdag open om 21.00 uur. Om nog meer spullen aan te schaffen voor de karaokebar start een crowdfunding. Mensen kunnen geld doneren in ruil voor bijvoorbeeld korting, een strippenkaart of een avond gratis de ruimte afhuren. In totaal hopen de twee hiermee 7.500 euro op te halen. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.