Nijmegen in 2017, met midden op de foto het verdwenen slachthuis van Hilckmann.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen in 2017, met midden op de foto het verdwenen slachthuis van Hilckmann. © Gerard Verschooten

Nijmegen krijgt een Slachthuisstraat, maar niet iedereen is daar blij mee

NIJMEGEN - Woon je lekker als je huis in een straat staat die Slachthuisstraat heet? Een groep Nijmegenaren denkt van niet, en probeert met een petitie te voorkomen dat een nieuwe straat in de stad wordt vernoemd naar een verdwenen slachthuis.

25 reacties

 • Marjolijn Dehue

  5 maanden geleden
  Maak er dan een slagerstraat van. Een bakkerstraat kan toch ook.
 • Lisette Maalsen

  5 maanden geleden
  Abattoirweg of straat?!
 • Jos Alders

  5 maanden geleden
  Tja het is kiezen Slachthuisstraat of Miljoenenweg🤭
 • J le Blanc

  5 maanden geleden
  Jeetje, je zult 5 ton betalen voor je nieuwe woning daar, en dan dit soort buren krijgen... Waarschijnlijk krijg je bij deze - hoogstwaarschijnlijk notoire - klagers alleen de handen op elkaar als je deze straat de Quinoastraat noemt. Dan nog het aanpalende grasveld het Linzenplantsoen noemen, en er is vast ook nog wel ruimte voor een Tofusteeg. Dat wordt een grote dolle boel, in het nieuwe Edelgistvlokkenkwartier...
 • Rob Essers

  5 maanden geleden
  Wie zijn die anonieme actievoerders? De naam Slachthuisstraat is een toepasselijke naam voor een straat (geen weg) op een plek waar in 1900 het Gemeente Slachthuis werd geopend. Meer dan 70 jaar lang was dit een gemeentelijke instelling en was het gemeentebestuur verantwoordelijk voor de gang van zaken. Elders in Nijmegen is er sinds 1394 een Vleeshouwerstraat. Wil de de Nijmeegse afdeling van de Partij voor de Dieren deze naam ook graag aangepast zien?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.