Volledig scherm
Vluchtelingen in het grensgebied in het voorjaar van 1945. © Nationaal Bevrijdingsmuseum 1940-1945

Nijmegen krijgt informatiepunt over Tweede Wereldoorlog

NIJMEGEN - Nijmegen krijgt een centraal informatiepunt over de Tweede Wereldoorlog. Toeristen kunnen zich hier laten informeren over bezienswaardigheden die te bezoeken zijn in de hele regio. Het Groesbeekse Bevrijdingsmuseum gaat dit beheren.

,,Dat is de althans de intentie’’, zegt directeur Wiel Lenders van het Bevrijdingsmuseum. 

Nijmeegs initiatief

Het initiatief voor het informatiepunt komt volgens Lenders van Nijmegen. ,,Het wordt een centrum van 300 tot 500 vierkante meter. Er gaat veel meer gebeuren dan alleen het uitdelen van flyers. We denken bijvoorbeeld na over spannende maquettes’’, zo vertelde hij vrijdag in het Gelderlander-Nieuwscafé.

75 jaar na bevrijding

De plek waar het informatiepunt komt, is volgens Lenders nog niet bekend. De voorziening sluit volgens de directeur goed aan bij de nieuwbouwplannen van het museum in Groesbeek. Lenders hoopt dat in het voorjaar van 2019, bijna 75 jaar na de bevrijding, in Groesbeek een geheel nieuw museum staat. Dit als antwoord op de groeiende honger naar informatie over de Tweede Wereldoorlog. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rechter: zijn de krakers van de waterzuivering er eigenlijk nog wel?

    Rechter: zijn de krakers van de waterzuive­ring er eigenlijk nog wel?

    Zitten er nog krakers in de voormalige kantoorruimte van de waterzuiveringsinstallatie aan de Jonkerstraat in Nijmegen? ,,Zijn ze niet geschrokken van de dagvaarding?", vroeg de kortgedingrechter in Arnhem zich donderdag af. De curator van de failliete InnovioPapers BV (voorheen Sappi) die het kort geding aanspande, weet het eigenlijk niet zeker. ,,Er staat nog steeds een tentje. En een bromfiets. Ik sluit niet uit dat ze er nog zijn."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.