Volledig scherm
Songfestival feest in de Eindhovense vestiging van gaybar De Regenboog. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Nijmegen krijgt nieuwe gaybar na sluiting Thomtom: De Regenboog

NIJMEGEN - De bekende homokroeg Thomtom aan de Van Welderenstraat in Nijmegen sluit na vijf jaar de deuren. Uitbater Tom Huntink is na vijf jaar horeca toe aan ‘een nieuwe uitdaging’, zo laat hij weten. 

Wel blijft de zaak een gaybar. Binnenkort opent daar namelijk De Regenboog. Het wordt de derde vestiging van die caféformule.  

Bewuste keuze

Volledig scherm
Roze Woensdag tijdens de Vierdaagsefeesten bij ThomTom. © DG

Het stoppen met zijn kroeg is volgens Huntink ‘een heel bewuste keuze’. ,,Na jarenlang ’s avonds en ’s nachts werken vond ik het tijd voor iets anders. Ik wilde dat al langer. Voor Thomtom werkte ik als milieutechnoloog en ik miste dat vak. Sinds een tijdje ben ik bij een nieuw bedrijf in die branche aan de slag.” 

Huntink zette de kroeg in 2014 op, destijds samen met zakenpartner Thom Brouwer.  Zij kregen een hoogoplopende ruzie, die zelfs tot een rechtszaak leidde: Huntink eiste dat Brouwer de zaak niet meer in kwam. Huntink verloor de rechtszaak, toch raakte Brouwer uit beeld.

Vierdaagsefeesten

Deze maand staan er nog enkele feestjes op de planning in de kroeg, waaronder een afscheidsfeest op 21 september. Huntink benadrukt ‘een geweldige tijdperk’ af te sluiten. ,,Met elk jaar als hoogtepunt De Vierdaagsefeesten. De animo was enorm. Het waren hele intensieve dagen, maar het was zó gaaf om te doen.” 

Huntink laat weten blij te zijn dat het een gaykroeg blijft. ,,Er waren meerdere geïnteresseerden. Meteen dacht ik: ‘dit moet hem worden’. Zoveel andere horeca die zich op die doelgroep richt is er niet in Nijmegen.”

Quote

Elk jaar was het hoogtepunt De Vierdaagse­fees­ten. De animo was enorm. Het waren hele intensieve dagen, maar het was zó gaaf om te doen

Nieuwe kroeg

Bar De Regenboog, de nieuwe gaybar, heeft al vestigingen in Rotterdam en Eindhoven. Plan is om net zoals daar artiesten te laten optreden, zo meldt eigenaar Patrick Nijenhuis. ,,We zijn ongelooflijk blij nu ook Nijmegen te kunnen laten zien wat voor mooi concept wij hebben. De ThomTom zal een paar maanden sluiten, zodat wij een identieke kopie kunnen maken van onze zaken. Er komen veel artiesten. Vijf dagen per week zijn wij een echt ‘gay’-feestcafé voor iedereen.”

Afgelopen jaar stonden onder anderen Paul de Leeuw, Karin Bloemen, OG3NE, Kate Ryan, Bonnie St. Claire en de Dolly Dots al in andere vestigingen van De Regenboog. Ook komt er een karaoke-woensdag en biedt het nieuwe café eten aan. 

De precieze openingsdatum is nog niet bekend. Vanaf oktober wordt het pand grondig verbouwd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.