De nagenoeg blinde Jan Storms wankelt over de trapjes bij de Stevenskerk. ,,Ineens houdt de leuning op."
Volledig scherm
PREMIUM
De nagenoeg blinde Jan Storms wankelt over de trapjes bij de Stevenskerk. ,,Ineens houdt de leuning op." © Foto: Bert Beelen

Nijmegen langs de toegankelijkheidslat: ‘Is dit echt zo’n slechte stad voor mensen met een beperking?’

NIJMEGEN - Er was gedoe rond ‘de brug’ en rond ‘de glasbak’. Nijmegen zou niet genoeg doen voor mensen met een beperking. Deugt de stad echt niet voor invaliden? Wij leggen Nijmegen langs de toegankelijkheidsmeetlat.

7 reacties

 • Deniz Kumak

  1 jaar geleden
  Nijmegen een goede stad voor mensen met een beperking?? laat me niet lachen!! Het NS loket op station Nijmegen CS gaat sluiten leuk hoor, Gemeente Nijmegen en NS vooral voor mensen met een beperking.
 • A Broekman

  1 jaar geleden
  Hou op hoor.geneuzel
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Doordat Nijmegen aan de Waal ligt - krijg je een niveauverschil van 5 tot 10 meter vanaf de rivier naar de binnenstad. Voor mensen met een beperking en die moeilijk ter been zijn is dit geen gemakkelijke opgave.
 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  De grootste beperking.....Groen Links daar
 • Roel Winter

  1 jaar geleden
  Ik vind het goed en prima dat de toegankelijkheid van onze stad continu wordt getoetst. Zeker als dat tot verbeteringen leidt. De toegankelijkheid rondom het station, vanuit Bottendaal, vanuit centrum en vanuit het Kronenburgerpark bv, kan nog 10 keer beter! RW

In samenwerking met indebuurt Nijmegen