Nijmegen levert definitief voorstel in voor organiseren EuroGames 2022

NIJMEGEN - Binnen een maand krijgt Nijmegen te weten of ze de EuroGames over drie jaar mag organiseren. De initiatiefgroep EuroGames Nijmegen 2022 leverde onlangs hun definitieve voorstel in. 

De provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen steunen het bid en stellen gezamenlijk 221.000 euro beschikbaar voor het evenement. Het weekend van 15 maart moet blijken of de European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF) de organisatie aan Nijmegen toewijst.

Met het voorstel ‘Love to Move’ hopen de gemeente en provincie diversiteit in sport te bevorderen. Uit een haalbaarheidsonderzoek blijkt dat er in ieder geval voldoende vrijwilligers zijn die zich willen inzetten voor het evenement.

De komende tijd wordt onderzocht of ook nog andere sporten toegevoegd kunnen worden. Het driedaagse Regenboogsportevenement heeft, net als de Olympische Spelen, een openings- en sluitingsceremonie.

Volledig scherm
Een regenboogvlag langs een voetbalveld. © BELGA
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.