Sinan Can tijdens een eerdere reportage in Syrië.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinan Can tijdens een eerdere reportage in Syrië. © BNNVARA

Nijmegen moet band met voormalige Turkse zusterstad weer herstellen, vindt Sinan Can

Nijmegen en de Turkse stad Gaziantep zouden elkaar weer in de armen moeten sluiten. ,,Het zou goed zijn als Nijmegen een handreiking zou doen.”

13 reacties

 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  Laat de gemeenteraad en burgemeester van deze stad , maar eerst aankloppen bij vriend Erdogan voor geld. In 2017 deden ze ook mee aan de politieke rel. Tot tevredenheid van Erdogan, dat mag nu wel beloond worden lijkt me. Nee, hoor op zo een "vriendschap" zit je niet te wachten.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Hoe kun je nou banden aanhalen met een land waarvan de leider zegt dat wij fascisten zijn.
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Typisch Turkije, eerst zelf banden verbreken en ons beschimpen maar nu moeten wij de hand reiken omdat ze hulp nodig hebben. Zulke relaties kan je missen als kiespijn.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Over "politieke spelletjes" tussen de heren Erdogan en Rutte wordt verschillend gedacht. Het is m.i. wel de bedoeling dat Nederland baas blijft in eigen land. Ik ben dan ook geen voorstander van een herstel van de stedenband van Nijmegen met Gaziantep. Wel zouden o.a. inwoners van Nijmegen financieel kunnen helpen via "neutrale organisaties" en indien mogelijk ook ter plaatse zelf mee gaan helpen/werken aan de wederopbouw in Turkije en Syrië.
 • Sven Hogenbirk

  2 maanden geleden
  Mjah..., dat mag ie vinden...!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen