Nijmegen moet drie weken afzien rond opengebroken Quackplein

videoNIJMEGEN - Doorknallen in de vakantie en dan moet het Quackplein klaar zijn. Sinds gisteren is het plein tussen station en centrum dicht en dat is voor veel mensen even wennen.

,,Als ik niet ingrijp zijn er mensen die tussen de machines doorfietsen. Die hebben helemaal niet in de gaten hoe gevaarlijk dat kan zijn.’’ Edwin Grotenhuis is verkeersregelaar en moet fietsers en wandelaars de goede kant op leiden. ,,De wegwerkers moeten veilig kunnen doorwerken en we willen ook niet dat passanten tegen een draaiende kraan botsen.’’

Het Quackplein is sinds gisteren veranderd in één grote mierenhoop. Je ziet er materieel en mensen van Pauwels, Heijmans, André Weijers en Dynnic. Als de sloophamer het asfalt los slaat is het een hels kabaal.

Het plein krijgt nieuwe verkeerslichten die flexibel kunnen inspelen op het verkeersaanbod en de routes voor fietsers en voetgangers worden logischer en overzichtelijker. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.