Nijmegen moet drie weken afzien rond opengebroken Quackplein

videoNIJMEGEN - Doorknallen in de vakantie en dan moet het Quackplein klaar zijn. Sinds gisteren is het plein tussen station en centrum dicht en dat is voor veel mensen even wennen.

,,Als ik niet ingrijp zijn er mensen die tussen de machines doorfietsen. Die hebben helemaal niet in de gaten hoe gevaarlijk dat kan zijn.’’ Edwin Grotenhuis is verkeersregelaar en moet fietsers en wandelaars de goede kant op leiden. ,,De wegwerkers moeten veilig kunnen doorwerken en we willen ook niet dat passanten tegen een draaiende kraan botsen.’’

Het Quackplein is sinds gisteren veranderd in één grote mierenhoop. Je ziet er materieel en mensen van Pauwels, Heijmans, André Weijers en Dynnic. Als de sloophamer het asfalt los slaat is het een hels kabaal.

Het plein krijgt nieuwe verkeerslichten die flexibel kunnen inspelen op het verkeersaanbod en de routes voor fietsers en voetgangers worden logischer en overzichtelijker. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.