Volledig scherm
© Rob Engelaar

Nijmegen nadert honderd corona-opnames in ziekenhuis, in veel regiogemeenten blijft aantal opnames gelijk

NIJMEGEN - Volgens de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn er nu 98 Nijmegenaren met coronaklachten opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis. Dat zijn er vier meer dan gisteren. 

In de gemeente Beuningen werden twee nieuwe coronaopnames bekend, waarmee het totaal in die gemeente nu uitkomt op 17. Grave (15), Heumen (14) en Wijchen (34) meldden ieder 1 nieuw geval. In de andere gemeenten in de regio blijft het aantal opnames gelijk.

Landelijk steeg het aantal ziekenhuisopnames ten opzichte van een dag eerder met 292 personen naar een totaal van 7427. Omdat niet iedere opgenomen patiënt direct officieel wordt gemeld, kan het werkelijke cijfer per dag wat afwijken. 

,,Kijkend naar het totaal aantal ziekenhuisopnames durf ik langzaam te zeggen dat we echt over de piek heen zijn,” zegt epidemioloog Susan van den Hof van het RIVM. ,,In Noord-Brabant is dat nóg duidelijker. Maar in provincies als Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Limburg en Utrecht nog niet. Het verschilt echt per regio.”

Recordaantal sterfgevallen

Bij het RIVM zijn nu 2.101 coronagerelateerde sterfgevallen bekend, 234 meer dan gisteren het geval was. Het is daarmee de grootste stijging sinds het begin van de coronacrisis. Het instituut benadrukt echter dat er soms enkele dagen zitten tussen een overlijden en de officiële melding. Bovendien wordt bij lang niet alle sterfgevallen onderzocht of het coronavirus de oorzaak is.

In de regio zijn geen nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus bekendgemaakt. Gisteren kwamen er in Nijmegen nog tien coronadoden bij, het totaal kwam daarmee op 29.  

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.