Volledig scherm
De gedenktafel voor Kay Leenders in de kerk, met zijn skates en de zoetigheid waar hij van hield. © DG

Nijmegen neemt afscheid van de vrolijke skater Kay

NIJMEGEN - Nijmegen heeft donderdagavond afscheid genomen van Kay Leenders, de vrolijke skater uit Hatert. Hij lag opgebaard in de grote Petrus-Canisiuskerk aan de Molenstraat, waar iedereen die dat wilde hem de laatste eer kon bewijzen.

,,Hij toverde een glimlach op de gezichten van de mensen als hij voorbij kwam skaten’’, schrijven familie en vrienden op de herinneringskaartjes die bezoekers konden meenemen. ,,Zijn verschijning, zijn dans deden de Nijmegenaren even uit hun alledaagse beslommeringen loskomen.’’ Het is ook de boodschap van de berichtjes die bezoekers achterlaten in de fotoboeken op een tafel achterin de kerk, nadat ze Leenders voor het laatst gedag hebben gezegd.

Ceremonie

Leenders is aan kanker overleden. Hij is slechts 46 jaar geworden. Hij was met zijn felgekleurde haardos, dansend op zijn skates, een bekende verschijning in de Nijmeegse straten. Familie en vrienden hebben na het afscheid voor iedereen in de kerk, in een besloten ceremonie zijn leven herdacht. Vrijdag wordt zijn lichaam gecremeerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.