Volledig scherm
Festival De Kaaij, een van de jaarlijkse hoogtepunten van Nijmegen als Summer Capital. © DG

Nijmegen noemt zich geen Summer Capital meer

NIJMEGEN - Summer Capital, de stichting die enkele jaren lang een reeks aan zomerevenementen in de stad bundelde om de de stad te promoten, stopt ermee. Directe aanleiding is dat de gemeente Nijmegen de subsidie van 20.000 euro stopzet.  

,,Wij gaan nu geen campagne om alsnog subsidie te krijgen”, zegt voorzitter Doeko Pinxt van de Stichting Zomerhoofdstad, zoals die officieel heet.

,,Wij zijn een positieve club van vrijwilligers en houden de eer ons onszelf. Wij willen een gastvrije stad zijn voor jongeren en gaan op zoek naar andere initiatieven om dat te promoten.”

Versnipperd beeld van de stad

Volledig scherm
Doeko Pinxt op Festival Op ’t Eiland. © DG

De gemeente stopt de subsidie omdat ze zoekt naar een andere manier van citymarketing. ‘Er zijn vele afzenders en vele boodschappen, allen met de intentie Nijmegen te profileren en te promoten.

Die veelheid aan boodschappen creëert een versnipperd beeld van onze stad’, schrijven burgemeester en wethouders in hun motivatie.

Volgens het gemeentebestuur werd het draagvlak voor Summer Capital minder, omdat andere partijen zoals de Rabobank en RBT KAN ook al geen geld meer gaven. De beëindiging van de subsidiekraan tijdig ook tijdig aangekondigd bij de stichting, aldus Nijmegen.

Volgens Pinxt klopt dat niet. In 2018 was juist meer geld beschikbaar dan in 2017 en heeft de gemeente gegoocheld met cijfers. ,,Verder hoorden we pas in november dat we geen geld meer kregen en in januari hield het op. Dat vind ik niet ruim op tijd.”

Pinxt en de andere vrijwilligers van Summer Capital steken hun energie nu ergens anders in.

 ,,Citymarketing moeten we niet overlaten aan politieke willekeur. Elke vier jaar komt er een nieuw college en dan moet je niet telkens ander beleid krijgen. Niet de ene keer een groene lijn door de stad, dan weer een roze.”  

Quote

We hoorden pas in november dat we geen geld meer kregen en in januari hield het op. Dat vind ik niet ruim op tijd

Doeko Pinxt, Voorzitter Stichting Zomerhoofdstad
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.