Nijmegen Rechtsaf op wacht bij de FeestXpert om links protest te voorkomen bij schminken tot indiaan

VIDEONIJMEGEN - Zo'n zes leden van de groepering Nijmegen Rechtsaf stonden zaterdag te posten op de stoep voor de carnavalswinkel FeestXpert in Nijmegen. Volgens hun woordvoerder Michael van den Bergh om ,,te zorgen dat linkse groeperingen als Antifa Nijmegen de boel niet zouden komen verzieken.”

Ze vormden een contrast met de lachende gezichten van kinderen die af waren gekomen op de actie van FeestXpert: gratis schmink en indianenpakken voor kinderen op deze laatste zaterdag voor carnaval.

Uitbater Bert Felling (63) van de feestartikelen- en carnavalswinkel wilde met de indianenstunt protesteren tegen de volgens hem doorgeslagen racismediscussie in Nederland. Vorig jaar werden de ruiten van de Nijmeegse FeestXpert beklad met anti-racistische leuzen vanwege de verkoop van indianenpakjes. 

De ouders van de kinderen aan de schminktafels en in de winkel vonden de discussie vergezocht. Net als een aantal Surinaamse dames die met een indiaans haarlint op de foto gingen met Felling. De uitbater zei dat de leden van Nijmegen Rechtsaf er stonden in overleg met hem en dat hij ook met de politie over deze actie had overlegd. Hij zei niet bang te zijn dat de aanwezigheid van Nijmegen Rechtsaf juist antiracistische tegenacties zou provoceren. 

Volledig scherm
Feestwinkel FeesXpert in het centrum van Nijmegen stopt ermee na de carnaval. Zaterdag konden kinderen zich gratis laten schminken en werden ballonfiguren uitgedeeld. De eigenaar van FeestXpert wordt naar eigen zeggen 'moe van al dat geklets over racisme' waar het gaat om indianentooien en dergelijke. © Paul Rapp
Volledig scherm
Deze Surinaamse dames deden graag een Indianenlint in hun haar. In het midden Bert Felling. Links een lid van Nijmegen Rechtsaf. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.