Het pand aan de Krayenhofflaan
Volledig scherm
PREMIUM
Het pand aan de Krayenhofflaan © DG

Nijmegen sluit illegale Airbnb na overlast in de wijk

NIJMEGEN - De omgevingsdienst van de gemeente Nijmegen (ODRN) heeft een illegaal Airbnb-pand aan de Krayenhofflaan in Nijmegen-west gesloten. Volgens de ODRN is gebleken dat het pand niet voldoet niet aan brandveiligheidseisen en had het de uitstraling van een ‘volwaardig pension'. 

Het is voor het eerst dat een Airbnb-pand op last van de gemeente moet stoppen. Mogelijk volgen in de toekomst meer: in de politiek gaan geluiden op voor strengere controles. 

De benedenverdieping van het bewuste pand - een monumentale, vrijstaande woning uit de negentiende eeuw - werd op structurele basis verhuurd aan gasten. Uit de advertentie op Airbnb, die inmiddels is verwijderd, bleek dat de benedenverdieping twee slaapkamers en negen bedden telt.

In de weekenden zou het pand veelal aan feestvierders zijn verhuurd, doordeweeks zaten er vaak seizoensarbeiders uit Oost-Europa.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.