De variant Waalpark, zonder woningbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
De variant Waalpark, zonder woningbouw. © Gemeente Nijmegen

Nijmegen spreekt zich uit: ‘Bouw niet of zo min mogelijk op Veur Lent’

updateNIJMEGEN - Bouwen op Veur Lent? Niet doen of zo min mogelijk, zeggen de deelnemers aan een grote stadspeiling hierover. Bijna de helft van alle 1596 inwoners die meededen aan de peiling wil helemaal géén bebouwing op het eiland. 

34 reacties

 • Ron van Dijk

  1 week geleden
  En dus is een meerderheid voor bouwen. Vijftig huizen rond de waalbrug lijkt mij een goed compromis.
 • Leon Graaf

  2 weken geleden
  "50 procent van de respondenten heeft zijn voorkeur uitgesproken voor een variant met bebouwing"... Waarom wordt dit onderbelicht?
 • Leon Graaf

  2 weken geleden
  "Bijna de helft": Een meerderheid is dus niet per definitie tegen bebouwing. Daar zou je ook een mooie krantenkop van kunnen maken.
 • Erik van Lieshout

  2 weken geleden
  @Jan Peters u geeft een vergelijking dat totaal niet met elkaar valt te vergelijken en dat nijmegen zuid het groenst is is deels waar. Echter wordt er al jaren geklaagd dat er niet meer in Dukenburg wordt geïnvesteerd, de reden is heel makkelijk. Veel weerstand tegen plannen zie weezenhof, etc Er is een woningnood en uw partij hoor je daar helemaal niet, het wordt tijd dat de woningnood eens opgelost gaat worden…
 • Jochem Boxtel

  2 weken geleden
  Het zou uniek zijn in de wereld, een groot groen nauwelijks bewoond stadseiland midden in een rivier. Nijmegen, green city!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.